Höstexkursionen 2018

Här kan du se vilka som redan är anmälda till årets Höstexkursion >>

Föreningen Skogen arrangerar för 115:e året Höstexkursionen. Årets värd tillsammans med Föreningen Skogen är landets största skogsägare - Sveaskog. 

Höstexkursionen 2018 är en spännande och framåtblickande skogsskötselexkursion från Wretlind till framtiden. 

I år befinner vi oss på skogshistoriska marker kring Malå och Lycksele. 

Några av de ämnesområden som kan bli aktuella samt ser är: 

  • Wretlinds första hyggen slutavverkas nu. Vad blev det av dem?
  • Vad kan vi lära av Wretlind för framtidens skogsbruk?
  • Vilket virke vill marknaden ha? Hur anpassar vi skogsskötseln till det?
  • Klimatsmart skogsbruk och virkeslogistik.
  • Dagens naturhänsyn formar framtidens skogslandskap.
  • Renskötsel och skogsbruk på samma marker – hur går det?
  • Älgskötsel och skogsbruk på samma marker – hur går det?
  • Vad vill våra politiker med skogen? 

Tisdagen den 18/9 genomförs en historisk föraktivitetet på Skogsmuseet i Lyckselse och är kostnadsfri för dig som är anmäld till exkursionen. Anmälan görs i samband med din exkursionsanmälan. 

Boka din plats idag - 500 kronor i "Boka tidigt rabatt". 
Vi kommer få en spännande exkursion och intresset innan anmälan öppnat har varit stort - säkra därför din plats redan idag! Boka innan den 25 juni och du får 500 kr i boka tidigt rabattMedlemmar i Föreningen Skogen har dessutom ytterligare  500 kr i medlemsrabatt. Är du inte medlem - passa på och bli det i samband med din anmälan. 

Här gör du din anmälan!

Datum: Onsdag 19 september  – Torsdag 20 september 2018. 18 september genomförs en historisk kvällsaktivitet på Skogsmuseet i Lyckselse, start 19.00. Enklare kvällsmåltid serveras. 
Start och avslut: Ordinarie program inleder klockan 08.30 den 19 september med registrering och kaffe och avslutar ca kl 15.30 den 20 september och transport till Hotell Lappland sker därefter, framme ca 17.00.
Samlingsplatser: Samling och avslut vid Hotell Lappland i Lycksele. Transport sker gemensamt i bussar under exkursionen.
Transport Umeå: Transport från Umeå Airport planeras avgå ca kl. 16.40 den 18/6 och till Umeå direkt efter exkursionen - framme ca 18.00, Umeå Airport. Upphämtning i Umeå för tågresenärer planeras på vägen. Ange under tilläggstjänster gällande transport till och från Umeå. Transporten möjliggör deltagande på Skogsmuseet den 18/9. 
Transport Lycksele: Direktflyg flyger till Lycksele. Ingen gemensam transport planeras. 
Kostnad: 6 195 kr inkl boende i enkelrum. För alternativet "utan boende" är avgiften 4 995 kr. Priserna inkluderar en "boka tidigt rabatt" på 500 kr. Om deltagare är medlem i Föreningen Skogen lämnas en rabatt på ytterligare 500 kr. I priset ingår bland annat måltider och fm- och em kaffe. Priser är exkl. moms. Sista anmälningsdag är 30 juli 2018. Se priser för extra boende i anmälningsformuläret. 
Program: Fullständigt program kommer att publiceras under augusti. 
Bokningsregler: Bokningsregler (PDF).
 

 

 

Bild för David Persson
David Persson
Marknadsansvarig