Frågelådan

Vilket träslag är brukligt för rökning av mat?

23 april 2019

Frågeställare
Georg Djovcos
måndag, 13 maj, 2019 - 12:43

Fråga

Hej!

Vilket träslag är brukligt för rökning av mat? Vilket träslag till vilken mat? Är matintresserad.

M.v.h. Georg

Svar

Hej Georg!

Trädslag för rökning av mat är en vit fläck i Skogssverige. Har bara hört talas om att al används vid rökning. Men vilka egenskaper just al har vet jag inte.

Men jag googlade ”trädslag röka mat” och fick mer än 7000 träffar. Pröva du också!

Smaklig spis!

Eric

Visa fler

Med eSKOGEN får du en nyhetsuppdatering till din e-postadress. Helt gratis, en gång i veckan.

Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Lars återvänder till Naturskog
SkogsJobb