Skogsopinion

Tycker du att skogsfrågorna diskuteras för lite? I så fall har du kanske missat att Föreningen Skogen dragit igång ett livligt debatterande här på skogen.se. Här varvas numera användbara nyheter med inlägg av personer med starka, skogliga åsikter.

Vi tyckte att rösterna om skogsbruket var för få och framför allt ofta ensidiga. Hösten 2016 började vi därför att publicera debattartiklar på skogen.se. Artiklarna skrivs såväl av föreningens kansli och styrelse som av andra tyckande och tänkande medlemmar från olika delar av sektorn.
Tanken är att ge plats både för lättsamheter och hårda fakta. Dessutom återger och länkar vi till andra debatter. Exempelvis skrev föreningen en debattartikel i Dala-Demokraten i samband med klimatmötet i Paris med rubriken ”Låt skogsavverkning rädda klimatet”.
Vill du ta del av debatten? Här samlas alla under vinjetterna ”Föreningen Skogen kommenterar” eller ”debatt”:

SKOGENdebatt

Tidningen SKOGENs ledare

Föreningen Skogen kommenterar

Vi arbetar också för att sprida kunskap om skog, skogsbruk och vilka möjligheter det finns till jobb i skogen. Det gör vi bland annat genom SkogsSverige och genom att driva Skogen i Skolans nationella kansli.

SkogsSverige
SkogsSverige.se är en informationsportal om skogen och skogssektorn. SkogsSverige sprider kunskap med hjälp av faktasidor och nyheter från skogssektorn. Allmänheten, elever och skogsbrukare kan ställa frågor om skog i Frågelådan till ett 80-tal specialister i en expertpanel, som främst omfattas av forskare.  
 
Skogen i Skolan
Skogen i Skolan hjälper skolor att använda utomhuspedagogik och att ta skogen som hjälpmedel för undervisning i alla ämnen. Verksamheten drivs på skolans villkor och ett sätt att stödja skolorna är att hjälpa till med skolskogar, där det är enkelt att bedriva undervisning. Verksamheten finns i hela landet och det nationella kansliet stödjer de tio regionernas arbete.
 

Med eSKOGEN får du en nyhetsuppdatering till din e-postadress. Helt gratis, en gång i veckan.

Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran
På väg
Lena fick Artdatabankens pris
SkogsJobb