Föreningen Skogens höstexkursion:

Fyra snabba till markvärden

27 maj Ola Kårén, skogsskötselchef, svarar på frågor om varför SCA är medarrangör av Föreningen Skogens höstexkursion.

Fyra snabba till markvärden
SCA:s skogsskötselchef Ola Kårén tror att Höstexkursionen 2024 blir fulltecknad.

Varför är SCA med som markvärd?
– Vi är ju Europas största privata skogsägare och har en stor, välinvesterad skogsindustri. Vi är stolta över vårt skogsbruk, de produkter vi kan producera från skogen och inte minst den klimatnytta vi åstadkommer.
– Vi tycker att det är viktigt att visa vår verksamhet men också få tillfälle att visa och diskutera kring några av de utmaningar vi står inför.

Vilka ämnen tycker du är viktiga att belysa?
– Vi har nu börjat att avverka i den contortatallskog som började anläggas på 1970-talet. Vi tänker berätta om hur vi sköter contortatallskog och vad vi kommer att använda den till.
– Vi kommer även att ta upp SCA:s naturvårdsarbete inom hela skogsinnehavet samt diskutera effekterna av artskyddsförordningen för oss och även mindre skogsägare. Även forskare från bland annat SLU medverkar.

Varför ska man komma på Höstexkursionen
– Vi siktar såklart på att överträffa förra gången vi var markvärdar. Programmet är brett och tilltalar de flesta som är skogsintresserade. Vi kommer att avsluta med en skogsdebatt om aktuella skogspolitiska frågor.

Detta är en upplåst artikel ur tidningen SKOGEN – ett smakprov! Övrigt material är låst för andra än prenumeranter. Missa inget – teckna din prenumeration här.

Något annat du vill tillägga?
– Se till att anmäla dig. Exkursionen kommer att bli fulltecknad är min bedömning!

Om Höstexkursionen 2024:
Äger rum 24 – 25 september i Östersund med omnejd. På programmet bland annat: Contortatall i SCA: s värdekedja, teknik och digitalisering som skapar nya förutsättningar i skogen, naturvård med ökad precision och målkonflikter i skogen och andra aktuella skogspolitiska frågor. Arrangörer är Föreningen Skogen och SCA.

Mer info och anmälan här

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb