FAQ

Nedan följer några vanliga frågor och svar.

Hur hittar jag mitt medlemsnummer?

På den betalningsavi som skickas ut för den årliga medlemsavgiften kan man man hitta det sexsiffriga medlemsnumret (kundnumret) längst upp till höger.
Är man både prenumerant och medlem står medlemsnumret bredvid din adress längst bak i tidningen. 

Jag prenumererar på SKOGEN och får den som pappersutgåva, men vill även läsa den digitalt. Hur gör jag?

Du kan antingen läsa SKOGEN via en app eller via dator. Du behöver då veta kundnumret/prenumerationnumret. Det är tryckt bredvid dina adressuppgifter på baksidan av tidningen. Eller på din prenumerationsavi. 

Så här gör du för att läsa tidningen via app:

  1. Ladda ner SKOGENs app via Google Play eller App Store.
  2. Öppna SKOGENs app. 
  3. Logga in (genom att klicka på vita siluetten i röda listen) med ditt prenumerationsnummer samt ditt postnummer. Använd inga mellanslag.
    Bor du utomlands? Kontrollera hur postnr står angivet på tidningen. Om landsnumret står med bredvid postnumret ska du ange detta, precis som det anges på tidningen.

Så här gör du för att läsa tidningen via dator: 

  1. Klicka här för att komma till digitala utgåvorna
  2. Logga in (genom att klicka på vita siluetten i röda listen längst upp) med ditt prenumerationsnummer samt ditt postnummer, se vidare under #3 ovan.

Läs mer om SKOGEN digitalt

Jag vill bara att läsa tidningen digitalt i fortsättningen då jag kommer att tillbringa mycket tid utomlands. Hur gör jag?

Via SKOGEN-appen kan du prenumerera på tidningen helt digitalt utan pappersutgåva. Man prenumererar då 3 månader åt gången (alltså ”köp inuti app”) och perioden förnyas med 3 månder tills du avbryter. Betalningen och prenumerationen går då via App Store och du får inget kundnr av oss. Har du en pappersprenumeration sedan tidigare måste den avslutas. Meddela oss i så fall på info [at] skogen [dot] se. Här kan du ladda ner appen: http://www.skogen.se/SKOGENsapp

Vi har en alternativ lösning för Android/Google Play där man loggar in med ett kundnummer. Kontakta oss så på info [at] skogen [dot] se så berättar vi mer. 

 

Under sommaren levereras inte beställda böcker som vanligt

Föreningen Skogen har begränsat med personal under sommaren. Detta innebär att vi inte kan leverera som vanligt under den perioden.

Sista beställningsdagen från webbshopen, för att få leverans före 15 augusti, är 1 juli. Beställningar som kommer in efter 1 juli levereras under augusti.

Det går bra att mejla till info [at] skogen [dot] se under tiden, dock med fördröjt svar.

 

Har ditt användarkonto på skogen.se blivit spärrat?

När du registrerar en ny användare på skogen.se skickas ett aktiveringsmail till din e-postadress. Det är för att vi ska vara säkra på att det är du och ingen annan som registrerar dig på skogen.se och att det är en korrekt e-postadress.

I detta e-mail finns en aktiveringslänk. Klicka på denna länk inom ett dygn för att aktivera ditt användarkonto. Gör du inte detta kommer användaren på skogen.se att spärras. Väntar du längre tid än ett dygn slutar länken att fungera, så det är viktigt att du gör detta med en gång.

Har du inte fått ett e-mail med aktiveringslänk? Kontrollera om det har hamnat bland skräpposten. Det är inte ovanligt. Om du fortfarande inte har fått ett e-mail, kontakta oss på info [at] skogen [dot] se så aktiverar vi kontot åt dig. 

När användarkontot är spärrat måste vi aktivera kontot åt användaren. Om du fått din användare spärrat, ta då kontakt med oss på info [at] skogen [dot] se så hjälper vi dig.

Hej, jag köpte en bok i webshopen för ett tag sen, som jag nu fick levererad för någon dag sedan. I försändelsen fanns dock ingen faktura med, skickas den separat eller kom den bara inte med?

Efter det att man beställt böcker i Skogens webbshop levereras först böckerna och sedan skickas fakturan separat. Du kommer alltså att få fakturan med posten om några dagar efter leveransen.

Logga in första gången

Som medlem i Föreningen Skogen får du tillgång till mer material som Tips&Råd, Virkesmarknaden, senast numret av tidningen SKOGEN och möjlighet att söka gamla artiklar i Mediaarkivet. Dessutom får du rabatt på Skogma.se. 
Om du bara prenumererar på tidningen SKOGEN måste du beställa ett medlemskap för att få tillgång till medlemssidorna.
Bli medlem i Föreningen Skogen

För att komma åt dessa medlemssidor måste du skapa en användare på skogen.se. Det kommer då att skapas ett konto där dina adressuppgifter finns sparade. Du som är medlem sedan tidigare eller beställt ett medlemskap på annat sätt än via hemsidan måste också skapa en användare på skogen.se.

Gör så här för att skapa en användare på skogen.se.

Klicka på "Bli medlem"-länken i den svarta listen längst upp (eller på hänglåssymbolen om du använder en mindre skärm).

Välj Redan medlem: Skapa användarlogin

Fyll i din e-postadress, lösen och dina adressuppgifter. Klicka sedan på den röda "Bekräfta och skicka in"-knappen.

Färdigt! Ett meddelande med en aktiveringslänk kommer nu att skickas till din e-postadress. Du behöver klicka på denna aktiveringslänk för att bekräfta ditt nya användarkonto och login på Skogen.se.

Nu har du skapat en användare på skogen.se och kommer åt medlemssidorna så länge du är medlem i Föreningen Skogen.

Skapa en användare på skogen.se

 

Jag är redan medlem i föreningen sedan tidigare och vill nå medlemssidorna.

Du som är medlem sedan tidigare eller beställt ett medlemskap på annat sätt än via hemsidan måste skapa en användare på skogen.se.

Klicka på "Bli medlem"-länken i den svarta listen längst upp (eller hänglåssymbolen om du använder en mindre skärm) eller "Logga in" och sedan på "Skapa användarlogin".

Välj Redan medlem: Skapa användarlogin

Fyll i din e-postadress, lösen och dina adressuppgifter. Klicka sedan på "Bekräfta och skicka in"-knappen.

Färdigt! Ett meddelande med en aktiveringslänk kommer nu att skickas till din e-postadress. Du behöver klicka på denna aktiveringslänk för att bekräfta ditt nya användarkonto och login på Skogen.se.

Nu har du skapat en användare på skogen.se och kommer åt medlemssidorna så länge du är medlem i Föreningen Skogen.

Skapa en användare på skogen.se

 

Var loggar jag in?

Du loggar in i det svarta fältet längst upp på sidan,  där det längst till höger står "Logga in" (eller klicka på hänglåssymbolen på en mindre skärm). Du har fält där du ska ange din e-postadress och lösen. Klicka på "Logga in"-knappen och du är inloggad. Är du medlem i Föreningen Skogen får du nu också tillgång till medlemssidorna på skogen.se

Logga in

 

Får jag vara med på en exkursion utan att vara medlem i föreningen?

Du kan anmäla dig till våra evenemang utan att vara medlem. Priserna är dock högre för dem som inte är medlem i Föreningen Skogen.

Föreningens aktiviteter

 

Kan jag prenumerera på tidningen SKOGEN utan att vara medlem i föreningen?

Du kan prenumera på Tidningen SKOGEN utan att vara medlem. Priserna är dock högre för dem som inte är medlem i Föreningen Skogen.

Beställ en prenumeration

 

Kan jag handla i shoppen utan att vara medlem i föreningen?

Du kan handla böcker utan att vara medlem. Priserna är dock högre för dem som inte är medlem i Föreningen Skogen.

Skogens webbshop

 

Hur kontaktar jag skogen.se?

Enklast når du föreningen och redaktionen genom att skicka e-post till info [at] skogen [dot] se.

På kontaktsidan hittar du mer kontaktuppgifter, bland annat till vår personal och styrelse.

Kontakta Föreningen Skogen

Vad gör skogen.se?

Föreningen Skogen är en ideell, allmännyttig förening som i mer än 130 år har verkat för bättre skogar och ett aktivare skogsbruk. Föreningen Skogen ger ut böcker, anordnar exkursioner och äger Tidningen SKOGEN.

På skogen.se erbjuder vi extratjänster till våra medlemmar, säljer våra böcker och marknadsför våra evenemang. Vi publicerar också artiklar från Tidningen SKOGENs redaktion.

Läs mer om Föreningen Skogen

Hur skaffar jag lösenord?

Du måste registrera dig som användare på webbplatsen skogen.se. Det gör du genom att klicka på "Bli medlem"-länken i den svarta menylisten (eller hånglåssymbolen på en mindre skärm och sedan på knappen "Skapa användarlogin").  Där har du tre val:

Om du inte är medlem i Föreningen Skogen måste du beställa ett medlemskap.
Läs mer om medlemskapet här»
- Välj "Bli medlem".

Om du redan är medlem i Föreningen Skogen, men saknar en inloggning måste du registrera en användare.
- Välj "Skapa användarlogin".

• Om du har skapat en användare sedan tidigare men glömt lösenordet måste du få en e-meddelande för att ändra lösenordet.
- Välj "Begär nytt lösenord" längst ner på sidan.

Läs mer om medlemskapet

Hur byter jag lösenord?

Det finns två sätt att byta lösenord för ditt användarkonto på skogen.se.

Om du kommer ihåg ditt lösenord loggar du in som vanligt. Klicka sedan på ditt användarnamn till höger i den svarta menylisten (eller hänglåset på en mindre skärm). En meny kommer fram.
Klicka på "Mitt konto". Klicka sedan på Redigera.
Skrolla ner till fälten för lösenord, längst ned på sidan och fyll i dessa (fälten "Nuvarande lösenord", "Lösenord" och "Bekräfta lösenord"). Klicka sedan på spara och du har registrerat ett nytt lösenord.

Om du har glömt ditt lösenord ska du klicka på "Logga in"-länken i den svarta menylisten (eller hänglåset på en mindre skärm). Klicka på knappen "Begär nytt lösenord". Skriv in din e-postadress i fältet. Klicka på "Skicka nytt lösenord med e-post". Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk till en sida där du kan ändra lösen.

Hur blir jag medlem i föreningen?

Klicka på  "Bli medlem"-länken i den svarta menylisten (eller hänglåset på en mindre skärm och sedan "Skapa användarlogin").
Klicka på knappen "Bli medlem" för att beställa ett medlemskap och få tillgång till medlemssidorna.

Gå till registreringssidan
 

Har du bytt postadress?

Klicka här för att ändra dina adressuppgifter

Du kan också skicka adressändringen till vår e-postadress: info [at] skogen [dot] se

Ändra uppgifterna i ditt konto på skogen.se (logga in före)

Ändra e-postadress för nyhetsbreven

Längst ner i varje nyhetsbrev som skickas till din e-postadress finns en länk för att ändra e-postadressen eller avsluta utskicken.

Det går också bra att göra detta här.

Det finns ett formulär längst ner på sidan du kommer till. Där ska du ange ditt namn och den gamla e-postadressen som är inaktuell. Kryssa bort alla nyhetsbreven. Klicka på Spara. 
Ange sedan din nya e-postadress i samma formulär och klicka på vilka nyhetsbrev som du vill prenumerera på. Klicka på Spara. 

Om du får problem, kontakta oss på info [at] skogen [dot] se så hjälper vi dig.

Ändra din e-postadress
 

 

Har du glömt ditt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord, skickar vi det till den e-postadress du har registrerat på skogen.se.

Klicka på "Logga in" i den svarta listen längst upp (eller hänglåssymbolen på en mindre skärm) och klicka sedan på fliken "Begär nytt lösenord". Under "Begär nytt lösenord" fyller du i den e-postadress som du angav vid registreringen.

Ett meddelande med en länk kommer att skickas till din e-postadress. Klicka på den länken och du kommer att komma till en sida där du kan ändra lösenordet för ditt konto på skogen.se. Länken kommer bara att var tillgänglig under ett tillfälle och under en begränsad tid.

Om du inte vet vilken e-postadress du har registrerat så ber vi dig kontakta oss på info [at] skogen [dot] se

Glömt lösenord