XL-BYGG Stenvalls AB förvärvar Lakkapääs försäljningsställen i Luleå & Kiruna

1 april 2016 Stenvalls Trä AB med dess dotterbolag XL-BYGG Stenvalls AB äger sedan tidigare fem sågverksanläggningar i Norrbotten samt åtta byggvaruhus i både Norr- & Västerbotten. Koncernen har nu förvärvat Lakkapääs försäljningsställen i Luleå och Kiruna.
- Vi är riktiga Norrbottningar med en historia i sågverksbranschen sedan 1947. Vi vidareförädlar norrländsk skogsråvara och har en stark organisation med starka ägare som vill utvecklas och växa långsiktigt, säger Anders Nordmark, VD. / Stenvalls Trä AB.

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder bra och lättillgängliga anläggningar med ett brett urval av produkter i lager och kunnig personal på plats. I förvärvet ser vi även möjligheter till att ytterligare förfina och bredda vår verksamhet, exempelvis inom områden som heminredningsprodukter, säger Mikael Hjorth, VD för XL-BYGG Stenvalls AB.

– Jag är nöjd med att ha kunnat medverka till en fortsatt verksamhet på Lakkapääs försäljningsställen i Luleå och Kiruna, säger Advokat Hans Andersson, Konkursförvaltare Advokatbyrån Kaiding.

Stenvalls Trä AB är ett familjeägt sågverksföretag som utöver verksamhet inom trä- & byggvaruhandel även äger bolag inom helikoptertransporter (Kallax Flyg) och IT (Genesis IT). Koncernen sysselsätter ca 300 personer med en omsättning över 1 miljard kr/år.

För mer information
Mikael Hjorth VD, XL-BYGG Stenvalls AB. Tel: 070 184 10 06.
E-post: mikael@stenvalls.se

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Linn prisas för förband av skogsråvara
SkogsJobb