Virkesbörsen lanserar digital skogsrådgivning, Skogskompis

3 maj 2018 Sedan Virkesbörsen lanserade sin nya plattform 2017 har intresset vuxit långt över förväntan. För att ytterligare kunna hjälpa skogsägare att bedriva ett aktivt och lönsamt skogsbruk lanseras nu en helt ny och revolutionerande tjänst för digital rådgivning till skogsägare. Via en videochat eller telefon kan skogsägaren enkelt koppla upp sig och få hjälp med frågor kring sitt skogsbruk. Detta är ytterligare ett led i att nå Virkesbörsens vision om att skapa en mer transparent och effektiv virkesmarknad. Tjänsten heter Skogskompis och nås via www.virkesborsen.se eller www.skogskompis.se. / Virkesbörsen

I Sverige finns över 330 000 skogsägare och deras kunskap om skogsbruk varierar stort. För att tillmötesgå deras behov om skoglig kompetens lanserar Virkesbörsen en tjänst som kan liknas vid de populära apparna där man snabbt och enkelt kan få träffa en doktor. Tjänsten heter Skogskompis och där kommer skogsägare snabbt och enkelt kunna träffa skogliga rådgivare i en videochat när det passar skogsägaren.

– Vi ser en efterfrågan av skoglig kompetens hos de svenska skogsägarna. Det kan vara allt från skoglig planering till redovisningsfrågor. Vi är därför mycket stolta och glada över att kunna lansera en tjänst som baseras helt på de behov vi ser på marknaden. På Skogskompis.se kan skogsägare enkelt boka tid för rådgivning när det passar dem. Vi utgår helt från skogsägarens behov när vi lanserar tjänsten och hoppas att den kommer skogsägarna till stor nytta, säger Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen.

Digitaliseringen av skogssektorn pågår för fullt men hittills har ingen aktör valt att erbjuda digital skogsrådgivning. Virkesbörsen är en digital marknadsplats för virke där skogsägare enkelt och tryggt kan ta in anbud på sina gallringar och avverkningar. Virkesköparna kan sänka sina inköpskostnader, enklare hitta rätt virke av rätt sortiment.

– Med den digitala tjänsten för skogsrådgivning, Skogskompis, kan vi ytterligare hjälpa skogsägare och virkesköpare att göra bra affärer, men även koppla på andra bolag och skogsrådgivare som kan hjälpa skogsägare i praktiken. Sedan tidigare kan man på Virkesbörsen  annonsera ut sitt virke, likt Blocket eller Hemnet, ta in anbud på virket och nu kan man som skogsägare dessutom få hjälp med allt runtomkring. Det bidrar till att stärka lönsamheten på gårdsnivå och gynnar dessutom de gröna näringarna mer generellt och omställningen till en bio-ekonomi, säger Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen.

Om Virkesbörsen:
Virkesbörsen grundades 2015 som en prisjämförelse för virke i hela Sverige. 2017 lanserades den nya plattformen för annonsering och försäljning av virke och i början av 2018 tog bolaget in drygt 10 miljoner kronor från bland annat riskkapitalbolaget Backing Minds. Virkesbörsen verkar för en mer transparent och effektiv virkesmarknad.

För ytterligare kommentarer vänligen kontakta:
Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen
Mail: adam.aljaraidah@virkesbörsen.se  
Tel: 072 242 44 16
@virkesborsen

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb