Vad har skogsägaren, en skiddrottning och världens högsta trähus gemensamt?

16 april 2018 Moelven Skog vill få skogsägaren i vårt verksamhetsområde att bli Sveriges bästa. Och Britta Johansson Norgren skall hjälpa oss visa väg. / Moelven

Varje år genomför Moelven Skog tusentals personliga möten med skogsägare där man träffas ute i skogen och pratar om hur skogsägaren på olika sätt kan vårda och utveckla värdet på sin skog.

Med våra skogsägarträffar på sju olika orter nu under våren vill vi ge skogsägarna en bild av vad som händer inom Moelvens koncern då vi idag bygger världens högsta trähus samt utvecklar vindkraftverk av trä. Genom att vi driver flera ledande byggprojekt inom koncernen har vi på Moelven Skog ambitionen att inte vara sämre utan spänner bågen till att bli Sveriges bästa råvaruorganisation.

Klimatfrågan har idag stort fokus och den svenska skogen är en viktig del av lösningen. Men kommer den att räcka till och vad bör man som skogsägare tänka på för att vara bättre rustad framöver? Här visar Skogsstyrelsen resultat från den skogliga analysen och vad man bör ta med sig från denna.

Dessutom berättar skiddrottningen Britta Johansson Norgren om hur hon tänkt och vad hon gjort för att bli en av världens bästa långloppsåkare. Det har många likheter med att bli framgångsrik som skogsägare.

Skogsägarträffarna hålls på följande orter med start kl 18.00 med avslut kl 20.

  • 16 April, Sunne, Selma Spa
  • 17 April, Karlstad, Carlstad Conference Center
  • 18 April, Charlottenberg, Charlottenberg Hotell
  • 25 April, Kristinehamn, Kristinehamns konference center
  • 26 April, Nora, Nora Stadshotell
  • 2 Maj, Bullarebygden, Bullaregården
  • 3 Maj, Årjäng, Årjängs Folketshus & Bio

För ytterligare information: Fältköpschef Jonas Karlsson, 010-122 64 04

Moelven är en Skandinavisk industrikoncern som erbjuder produkter och relaterade tjänster på den skandinaviska byggmarknaden. Koncernens bolag har ca. 3.500 anställda med en omsättning på drygt 11 NOK miljarder kronor. Koncernens 52 enheter är organiserade i tre divisioner: Timber, Wood och Byggsystem. Koncernens mission är att ge folk goda rum.
www.moelven.no
www.moelven.se
www.moelven.dk
www.moelven.com

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb