Träffa en jägmästarstudent och köp en Skogis gran!

18 december 2020 Varje år åker ett gäng jägmästarstudenter som studerar tredje året vid Sveriges Lantbruksuniversitet till Stockholm för att sälja julgranar. I år blir det alltså 57:e året som jägmästarstudenter säljer julgranar samt levererar julgranar till hovet. Fram till den 22/12 pågår försäljningen!

Träffa en jägmästarstudent och köp en Skogis gran!

I och med rådande pandemi så ser försäljningen lite annorlunda ut i år. Vi har gjort en riskbedömning och tilltagit åtgärder för att anpassa oss till Covid-19 och de restriktioner som finns. Bland annat har vi tagit bort all kontanthantering för att minska eventuell smittspridning. Stort fokus kommer att ligga på att det inte ska bli några köbildningar. Vi ser även att alla med symptom stannar hemma. Vi erbjuder hemleverans från 300 kr beroende på avstånd, för de som vill köpa en julgran men inte har möjlighet att ta sig till en försäljningsplats på ett säkert sätt. Även om mycket annat är inställt så är inte julen det. Julgransförsäljningen är en tradition vi värnar om och vi hoppas kunna sprida lite extra glädje under denna annorlunda tid.

Hur många är ni och vilka roller har ni?
Vi är totalt 14 jägmästarstudenter som åker till Stockholm för att sälja julgranar i år. De ansvariga för årets försäljning är vår granstyrelse som består av 7 personer. Först ut Alice Sjölund och Kaj Sjöqvist som är grangeneraler, som vi kallar det. Deras uppgift är att ha övergripande koll på försäljningen och se så att de övriga i styrelsen vet vad de ska göra. Sedan har vi transportansvarige Tyra Tornberg som ser till att granar levereras ut till våra försäljningsplatser och även att granar levereras hem till kunder som önskar det. Försäljningsansvariga är Sofia Andersson och Emilia Arkdalen, de har koll på allt vad gäller försäljningstillstånd och försäljningen i stort. Clara Hernblom, vår PR-ansvarige, ansvarar över att marknadsföra försäljningen. Slutligen har vi vår ekonomiansvarige Gustav Löwenhielm, han har koll på all ekonomi som berör försäljningen. 

När och var hugger ni årets julgranar?
Årets julgranar odlas och huggs i Degeberga, Skåne. Granarna levereras till Stockholm dagen innan försäljningen börjar, och vi kan därmed erbjuda kunderna alldeles nyhuggna och svenskodlade granar.

Vilka datum och var säljer ni årets granar i Stockholm?
Vi kommer att sälja granar på fyra olika försäljningsplatser: Karlaplan, Medborgarplatsen, Rådhuset och Zinkensdamm, se karta via länk längre ner på sidan. Julgransförsäljningen kommer att pågå 11/12 till 21/12 mellan 10.00-20.00 och 22/12 mellan 10.00-12.00. Du kan beställa din gran på vår hemsida redan nu:
Se karta med försäljningsställen 2020

Öppettider för försäljning av Skogis granar 2020
Vi kommer att befinna oss på fyra försäljningsplatser i år: Karlaplan, Medborgarplatsen, Rådhuset och Zinkensdamm. Försäljningen pågår 11-21 december 10:00-20:00 och 22 december 10:00-12:00.

Priserna för skogis granar
Priserna är ungefärliga och ökar med storlek och kvalitet. En Kungsgran kostar från 750 kr, en Rödgran från 550 kr, en Prinsessgran från 350 kr och en Bordsgran från 250 kr. Vi kommer även att sälja granris och julgransfötter i år.

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb