Tack för en miljon tvåhundrafyrtiotusen besök på SkogsSverige under 2018!

21 februari 2019 Under hela 2018 har ni besökt SkogsSverige 1.240.000 gånger! I maj fick vi över 240.000 besök vilket är "all time high" för en månad. Det känns fantastiskt och vi är oerhört tacksamma över det genuina intresset från er läsare.

Tack för en miljon tvåhundrafyrtiotusen besök på SkogsSverige under 2018!

Genom våra nyheter levererar vi omvärldsbevakning från skogssektorn och via våra faktasidor sprider vi skoglig kunskap. Vår expertpanel har besvarat 7000 frågor sedan lanseringen av Frågelådan 1997 och vi är uppe i 30 frågor per månad.

Våra läsare har besvarat frågor om Allemansrättendrygt 4.000 gånger.
Testa dina kunskaper om Allemansrätten i SkogsSverige Quiz, du med!

Våra ambassadörer för sociala medierna är studenter
Vår ambassadör Sofie Dahlén Sjöbergh fick stor uppmärksamhet för sina inlägg på våra sociala medier. Sofie studerar till jägmästare på SLU i Umeå och berättar både om studierna samt egna reflektioner.

Jonas Persson studerar till skogsmästare på utbildningen i Skinnskatteberg och är även han ambassadör för SkogsSveriges Facebook- och Twitter-konton..

Sedan 2012 har vi ett fruktbart samarbete med jägmästarstudenter som säljer Skogis-granar i Stockholm. På SkogsSverige finns en mängd sidor med information om julgranar och vi har en lista med julgranstips som förmodligen är världens längsta!

Vi förvaltar, förädlar och förändrar innehåll och funktioner på webbplatsen
Genom åren har vi bytt tekniska plattformar, mobilanpassat webbplatser och nyhetsbrev samt sökmotoroptimerat all information.

SkogsSverige har bevakat och rapporterat från skogliga evenemang såsom Skogens dag, Internationella skogsdagen, Skogsnäringsveckan (Forum för Bioekonomi), Elmia Wood och Föreningen Skogens Höstexkursion #hex17.
Sju jägmästare med spännande yrken har intervjuats om vad jägmästarprogrammet har betytt för deras karriär.

Strategin bakom ökningen av antalet besök är en kombination av kommunikation, digital marknadsföring och sökmotoroptimering.

Vi är oerhört tacksamma för ert genuina intresse och ser fram emot ett innehållsrikt 2019 tillsammans med er!

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb