Svenska Skogsplantor lanserar nytt snytbaggeskydd år 2013

19 oktober 2012 Svenska Skogsplantor har under senare år haft stor framgång med det miljövänliga snytbaggeskyddet Conniflex för täckrotsplantor. Nu kommer nästa milstolpe i satsningen mot ett giftfritt skogsbruk när man våren 2013 lanserar snytbaggeskyddet MultiPro för Barrots- och TePlus-plantor. Målet är 10 miljoner skydd årligen. / Svenska Skogsplantor

MultiPro – som är en enkel specialdesignad papphylsa – träs över plantan redan i plantskolan. För detta krävs inga investeringar i maskinutrustning. MultiPro kommer därför att kunna erbjudas av såväl Svenska Skogsplantor som andra Barrots-/TePlusleverantörer.

Utvecklingen av MultiPro har pågått under ett antal år och skyddet har under hela utvecklingsperioden visat en mycket stabil ettårig skyddseffekt.

– Nu har vi vidareutvecklat skyddet och ser med tillförsikt fram emot att kunna visa upp en förlängd skyddseffekt. Med maskinell tillverkning av hylsorna kan vi inom mindre än ett år vara uppe i en årstakt på minst tio miljoner skydd, säger Lena Sammeli vd för Svenska Skogsplantor.

Samtidigt med MultiPro har Svenska Skogsplantor också för avsikt att introducera kartongförpackning för Barrots- och TePlus-plantor vilket kommer att underlätta hanteringen i fält. Tanken är att ha en väl skyddad planta och en effektiv planthantering både i distribution och i fält för att hålla uppe plantvitaliteten. Det ger en snabb etablering och ett bra planteringsresultat.

För mer information
Lena Sammeli, vd Svenska Skogsplantor, tfn 070 – 530 46 53
Hans Thyr, marknadschef Svenska Skogsplantor, tfn 070 – 213 73
http://www.skogsplantor.se

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb