Student från Skogsmästarskolan delar med sig i sociala medier

21 januari 2014 Carl Danielsson går den andra terminen av sex på skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Han kommer att berätta om utbildningen och studentlivet på SkogsSveriges och Skogen i Skolans Facebook-sidor och Twitter-konton. - Jag blev intresserad av skog och framför allt internationellt skogsbruk under en resa i Nicaragua, säger Carl. Skogsmästarskolan är en av flera skogliga utbildningar som går att välja efter gymnasiet.

Terminen har nyligen börjat och innan Skogsmästarskolan gick Carl ett förberedande basår i Jälla, Uppsala för att få behörighet.

– Jag studerade ett mediaprogram under gymnasietiden och jobbade senare inom mäss och eventproduktion innan jag började min skogliga bana, säger Carl.

Carl Danielsson kommer från Hudiksvall i Hälsingland där han har släkt som äger lantbruk och skog. Den bakgrunden och fritidsintressen som vandring och skidåkning har styrt honom mot en yrkesbana där han kan kombinera arbetet med utomhusvistelse och naturfrågor.

– De två första åren av utbildningen är förlagda till Skinnskatteberg och det sista året har valbara kurser på flera orter i landet. Det blir mycket teori och prakitk, med många exkursioner och resor, säger Carl.

Vi hälsar Carl Danielsson välkommen att dela med sig på SkogsSveriges och Skogen i Skolans sociala medier.

Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier, SkogsSverige
Gunilla Häggström
gunilla.h@skogen.se
Ansvarig digitala medier
SkogsSverige

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogenJobb