SkogsSverige har publiceringsstopp 29/8-3/9

28 augusti 2014 SkogsSverige byter webbleverantör och i samband med detta kommer vi även att byta den tekniska plattformen. Det gör att vi behöver ha ett kortare publiceringsstopp den 29/8 till den 3/9. Från den 4/9 räknar vi med att allt ska vara i drift och att SkogsSveriges nyheter åter ska kunna publiceras. Webbadressen blir naturligtvis densamma som förut, dvs skogssverige.se.

SkogsSverige har publiceringsstopp 29/8-3/9

SkogsSverige, http://www.skogssverige.se, grundades 1995 på ett gemensamt initiativ från stora delar av skogssektorn. Under åren har webbplatsen bytt design och nya funktioner har tillkommit. Sedan 2011 ansvarar Föreningen Skogen för verksamheten.

SkogsSveriges utveckling från 2012 – 2014
Under 2012 bytte SkogsSverige design samt all faktabaserad information och länkar uppdaterades. Under 2013 har ämnesområdena på SkogsSverige renodlats. Ämnet Teknik flyttades in under ämnet Skog och ersattes av ämnesområdet Politik & ekonomi. Ämnet Återvinning flyttades också in under Skog och ersattes av ämnesområdet Lika villkor. Under 2014 har alla ämnesområden kompletterats med mer faktabaserad information. Alla fotografier har bytts ut till nya, aktuella från bildbyrån SkogenBild. Även illustrationerna på faktasidorna har uppdateras och Frågelådan kommer att få en förbättrad sökfunktion.

Nyhetsbreven fick ny design under 2012 som överensstämmer med webbplatsens design och Kalendariet samt Frågelådan finns också på plats. Under 2013 mobilanpassades nyhetsbreven och under 2014 kan man följa flödet från SkogsSveriges Twitter-konto och Facebook-sida. Dessutom har vi publicerat videofilmer som man direkt i nyhetsbreven kan ta del av.
SkogsSverige har numera fem nyhetsbrev: ett dagligt, ett veckobrev, World Forest News som innehåller internationella skogliga nyheter på engelska, Forskning & rapporter med nyheter från SLU och Linnéuniversitetet samt Frågelådans nyhetsbrev som innehåller skogliga frågor och svar från experter.

SkogsSveriges Facebook-sida  och SkogsSveriges Twitter-konto hade ambassadörer under 2013 i form av Jägmästarstudenter som sålde Skogis-granar vid jul. Detta flöde kopplades till SkogsSveriges julgranssidor. Från 2014 är Carl Danielsson, student på Skogsmästarskolan, vår ambassadör och han berättar på våra sociala medier om sin studietid.

Publiceringsstopp den 29/8 – 3/9
SkogsSverige byter nu webbleverantör och i samband med detta kommer vi att ha ett publiceringsstopp den 29/8 – 3/9. Efter att ha bytt den tekniska plattformen ska publiceringen av nyheter på SkogsSverige fortsätta från den 4/9 då vi hoppas att allt fungerar som det ska. Webbadressen är naturligtvis densamma som förut, dvs https://www.skogen.se.

Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier SkogsSverige
Gunilla Häggström
Ansvarig digitala medier
SkogsSverige

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb