SkogsSverige blev interaktiv

8 juni 2016 Jag efterträdde Eva Fridman som projektledare för SkogsSverige i början på hösten 1998
och kom då från Länsstyrelsen i Västerbotten, där jag hade varit miljösamordnare och
IT-samordnare under 5 år. Läs mer om Svante Lindroth och SkogsSveriges 20-åriga historia! / SkogsSverige

SkogsSverige blev interaktiv

Att överta en annan persons vision var inte så enkelt, men med bra överlämning från Eva, och – inte minst – ett enormt stöd från Lars Fällman och hans team, kunde jag så småningom börja göra lite nytta. En av de första sakerna som då behövde göras var att revidera webbplatsens design. Dessutom tog jag tillsammans med en konsult fram en ny logotyp, som fortfarande används. Den nya designen kunde vi sedan publicera i början på 1999.

Samtidigt med detta pågick en kontinuerlig utveckling av det som då var det nya: Att göra sajten interaktiv och levande med hjälp av databashantering. Jag minns att jag tillsammans med Kalle Karlsson reste till Bryssel för att presentera de nya tekniska lösningarna för CEPI, men flyget försenades så att vi anlände till mötet först när detta avslutades. ”Saved by the bell”, kanske?

En sak som komplicerade det hela var att jag bara några veckor efter mitt tillträdande fick förfrågan att samtidigt med arbetet med SkogsSverige bli projektledare för byggandet av en ny myndighet med säte i Umeå, nämligen Institutet för Hållbar Utveckling. Eva och Kalle hade i tidigare möten med Miljödepartementet visat upp SkogsSverige och dess teknik, vilket ledde till att uppdraget att bygga myndigheten hamnade hos oss.

Svante Lindroth, projektledare för SkogsSverige 1998-1999

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogenJobb