Skogsprofilen blev delägare i skogens mötesplats på nätet

11 januari 2016 Skogsforum har fått förstärkning. Torbjörn Johnsen var fram till årsskiftet chef för Elmias skogsmässor. Nu går han in som delägare i landets största mötesplats för skogliga frågor på nätet.

Skogsprofilen blev delägare i skogens mötesplats på nätet

Det väckte visst uppseende när det i höstas blev känt att Torbjörn Johnsen sagt upp sig efter mer än 20 år på Elmia.

– Det var dags att göra något annat här i livet, säger han. Vid den tiden var det inte klart vad något annat skulle bli, mer än att det handlade om skog. Ny hemvist blev Skogsforum som startade för drygt tio år sedan. Idag är det landets största forum om skogsbruk på nätet med 27 000 medlemmar och bortåt 130 000 unika besökare i månaden.

– Skogsforum är en stabil plattform med stor utvecklingspotential. Dessutom är både jag och grundaren Fredrik Reuter värmlänningar och har samma syn på skogliga frågor och hur verksamheten kan utvecklas, säger Torbjörn Johnsen.

Fredrik Reuter har ensam drivit upp Skogsforum till vad det är idag. Men själv anser han att en stor del av framgången ska tillskrivas medlemmarna.

– De har skapat Skogsforum och det kommer att fortsätta vara ett användardrivet forum, säger han. Besökarna på Skogsforum är ett utsnitt av skogssverige. Här diskuterar maskinförarna med varandra, här utbyter privata skogsägare erfarenheter och här hittar skogsbolag och myndigheter de heta frågorna och trenderna.

Med två ägare som arbetar heltid i verksamheten finns nu resurser att ta Skogsforum till nästa nivå. Vad det blir får framtiden utvisa, men medlemmarna önskar sig bland annat mer redaktionellt material och olika tjänster.

De två ägarna kompletterar varandra. 1999 började Fredrik Reuter producera vad som vid den tiden kallades hemsidor. Torbjörn Johnsens inriktning på Elmia var affärsutveckling. Vad som förenar dem är intresse för och lång erfarenhet av skog.

För mer information:

Torbjörn Johnsen, 070-646 16 86, torbjorn@skogsforum.se

Fredrik Reuter, 070-576 70 56, fredrik@skogsforum.se

Fakta om skogsforum.se

Startades: 15 Mars 2005

Antal medlemmar 7 jan 2016: 27.420 st

Unika besökare per månad: 110 000 web + 20 000 app

Antal skrivna inlägg i forumet: ~360.000 st

Bloggar på skogsforum: ~280 st

Medlemsskap: kostnadsfritt

Drivs genom: Aktiebolag (Skogsforum Media AB)

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb