Skogens Dag i Linköping

3 oktober 2014 Söndagen den 21 september hade Skogen en helt egen dag i Linköping. Ett tjugotal stationer om skog och natur fanns längs Vidingsjös naturstig. Linköpings kommun och Skogsstyrelsen var huvudorganisatörer för arrangemanget. Förskolor och grundskolor besökte evenemanget och planterade i Barnens Skog som etablerades under det internationella skogsåret 2011. Skogen i Skolans läromedel delades ut till nöjda lärare.

Skogens Dag i Linköping

Söndagen den 21 september hade Skogen en helt egen dag i Linköping.

Ett tjugotal intressanta stationer om skog och natur fanns att besöka och olika aktiviteter att prova på längs Vidingsjös naturstig på 1,7 km.

Linköpings kommun och Skogsstyrelsen var huvudorganisatörer för arrangemanget och det hade skickats inbjudningar till länets samtliga förskolor och grundskolor att besöka Skogens Dag samt att deltaga i olika aktiviteter inklusive plantering i Barnens Skog, som etablerades under det internationella skogsåret 2011.

Regionchef för Skogsstyrelsen Johanna From och landshövdingen i Östergötland Elisabeth Nilsson öppnade planteringen och visade med gott exempel hur man planterar.

Totalt var det över 2000 deltagare i Skogens Dag, huvudsakligen barnfamiljer.

Det kom också ett hundratal  lärare och Skogen i Skolans läromedel var mycket populära och gick åt som smör. Många förskolelärare var mycket tacksamma för Möjligheter i skolskogen.

/Marja Gustafsson, Skogsstyrelsen

Mer information

Skogen i Skolans läromedel Skogens dag i Linköping

Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier, SkogsSverige och Skogen i Skolan
Gunilla Häggström
Ansvarig för digitala medier
SkogsSverige och Skogen i Skolan

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb