Skogen i Skolan mötte 650 besökare på Skolforum

9 november 2015 Den 26-27 oktober mötte Skogen i Skolans nationella kansli och Region Mälardalen 650 lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare på Skolforum på Stockholmsmässan. Utomhustorget delades med fyra andra aktörer som också använder utomhuspedagogik som metod för att förmedla kunskap om skog och natur. Skolforum besöktes av 7100 besökare där de som besökte oss fick en kasse med våra läroplansanpassade läromedel. Workshopdeltagarna fick prova på ett antal av våra praktiska övningar. Vi tackar alla våra besökare för trevliga möten!

Skogen i Skolan mötte 650 besökare på Skolforum

Alla besökare som vi mötte i monter A15:25 på Skolforum i Stockholm fick en kasse med en broschyr om Skogen i Skolans verksamhet, exempel på några av våra läromedel som sträcker sig från förskolan till årskurs 9 samt en broschyr om Skogens Mästare, tävlingen för sjundeklassare. Dessutom ingick läromedlet Skogen och klimatet. De som deltog i våra workshops fick även övningar samt affisch om Allemansrätten. Alla våra läromedel är anpassade mot läroplanerna och du kan som lärare mäta elevernas förmågor.

Workshops ”Övningar i skolskogen”
Regionsamordnare Frida Pihl samt Staffan Dackman från Region Mälardalen höll i fyra workshops med övningar från läromedlen som omsattes i praktiken.

Kontakta oss
Vi kommer att kontakta alla er som vi träffade på Skolforum, dels genom Skogen i Skolans nyhetsbrev men även via e-post, speciellt de lärare/skolledare som kommer från Stockholmsområdet då vi har en pågående storstadssatsning. Vi kan komma ut till er på informationsmöten för lärare då vi berättar om verksamheten och våra läromedel. Förutom detta kan vi också anordna skolskogar som är en överenskommelse mellan en skogsägare och en skola samt innebär att man kan få göra mer än vad Allemansrätten säger.

Mer information

Anna Steinwall, verksamhetsledare Skogen i Skolan

Gunilla Häggström, Kommunikationsansvarig, Skogen i Skolan
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig
Skogen i Skolan

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb