SCA lanserar Solo Print, ett enkelsidigt bestruket förpackningspapper

11 december 2014 SCA har utvecklat Solo Print, ett enkelsidigt bestruket förpackningspapper i sin produktfamilj Sustainable Packaging. Ett papper som ger tryckbarhet i klass med exklusiva tidskrifter och som har en av marknadens bästa miljöprofil. Den nya produkten, Solo Print, är ett speciellt utvecklat papper för flexibla förpackningar som påsar, omslagspapper, flowpack och banderoller. Solo Print kännetecknas av mycket hög tryckkvalitet och mycket hög opacitet (mindre ogenomskinlig). / INS

Solo Print är certifierad för direkt kontakt med torra och feta livsmedel. Solo Print är även lämplig för laminering med en tunn termoplast på insidan för att möjliggöra värmeförsegling (påsförslutning) och ge fuktskydd. Solo Print är också användbart i boardapplikationer, då en hög opacitet och ljushet ger en perfekt yta för olika boardapplikationer. På grund av goda profiler och dimensionsstabilitet är Solo Print också lämplig som lättviktig liner i wellförpackningarkorrugerade tillämpningar.

–    Våra nya produkter inom Sustainable Packaging har mottagits väl av såväl konverterare som varumärkesägare, säger Rolf Johannesson, marknadsdirektör på SCA Forest Products. Vi har konstaterat att det finns stor efterfrågan på ett ensidigt bestruket förpackningspapper och därför lanserar vi nu ett sådant.

Bestrykningen är av samma höga kvalitet som i de tryckpapper som SCA tillverkar för tidskrifter och reklamtryck. Papperet är helt baserat på färskfiber och därför mycket lämpligt för tillämpningar inom livsmedelssektorn.

Solo Print kompletterar SPLENDO, OPERIO och PURO, de tre produktlinjer som redan lanserats inom Sustainable Packaging. De omfattar både bestrukna och obestrukna kvaliteter och kombinerar ett resurssnålt, starkt och lätt förpackningsmaterial med mycket goda tryckegenskaper. De har också mycket goda egenskaper när det gäller produktsäkerhet och miljö, bland annat ett unikt lågt kolspår, färsk fiber från uthålligt brukade skogar och miljöanpassad produktion.

–    I arbetet med att utveckla nya produkter har vi använt vårt omfattande kunnande både av tryckpapper och av förpackningslösningar. Vi har försökt förena funktion och tryckresultat med god resurshushållning och låg kostnad. Till detta kan läggas miljöprestanda i världsklass, säger Rolf Johannesson, marknadsdirektör på SCA Forest Products.

SCA Ortviken i Sundsvall har en produktionskapacitet på 900 000 ton bestruket och obestruket papper för tryck och förpackningar per år och har ca 700 anställda.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Rolf Johannesson, marknadsdirektör,
SCA Forest Products, tel. 060-19 41 52.

Björn Lyngfelt, informationsdirektör,
SCA Forest Products, tel. 060-19 34 98.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogenJobb