Nu är försäljningen av Skogis-granar igång!

16 december 2014 På söndagen den 14/12 startade julgransförsäljningen för Skogis-granar. Det är SLU:s jägmästarstudenter som åker ner till Stockholm för att under tio dagar sälja granar till folket i huvudstaden. Detta är en gammal tradition, det här året blir det 51:a året i ordningen. Anledningen till denna försäljning är att samla in pengar till en studieresan som kommer ske i utbildningens slutskede.

Den sjätte december åkte ett gäng på tio personer från klassen ner till Skåne för att hugga våran granar, samt se till att dom kommer upp stockholm och lasta av dessa. Huggningen är nu avklarad och såhär säger huggningsansvarige Emmy Dieden:
”Efter fyra dagars hårt arbete är huggningen av 2716 granar äntligen klart. 10 personer har kämpat på  med sågning, nätning, lastning och packning i containrar under fyra dagars tid, från tidig morgon till nästan midnatt. Faktum är att vi gjorde klart alla granar på tre dagars tid, utom 150 st, då vi visste att ett oväder skulle dra in över Skåne sista dagen. Och mycket riktigt – i 15 sekundmeter och hagel kämpade vi med våra sista granar vilket tog sju timmar. Vilken tur att vi inte hade sånt väder hela tiden – då hade vi knappast hunnit med allt… Med mjölksyra, många blåmärken, en halvknäckt näsa och stukad hand vinkade vi i går iväg 9 containrar à 4 ton som körde till Stockholm. Vi körde efter, lastade av alla granar på vårt lager på gamla skogshögskolan. Idag återstår endast leverans av enstaka granar till företag och inköp av 900 marschaller – sen väntar vi på att resten av klassen ska komma upp och sälja dessa fina, nyhuggna granar!”
-Snyggt jobbat hälsar vi elever som är kvar i Umeå!!
Imorgon åker restan av oss jägmästare ner till stockholm för att förbereda försäljningen som drar igång på söndagsmorgonen. Så befinner du dig i Stockholm mellan den 14-23 december och är i behov av en julgran, eller om du bara vill prata med oss jägmästarstudenter om utbildningen, skog eller något annat intressant så är du varmt välkommen till oss!
Vi kommer sälja mellan 10:00-20:00 på dagarna och på dessa ställen kommer vi att stå:

Gå in på skogssverige.se/julgranshandel för mer information och mer detaljerad karta.

Hoppas vi ses!

-Anton Larsson, PR-ansvarig

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb