Norrskog investerar i inlandet – trots politisk osäkerhet!

20 maj 2015 Ett helt nytt måleri invigs om några dagar vid Norrskogs industri i Hammerdal. Det var en av många positiva punkter som presenterades vid Norrskogs stämma i Åsele idag, 19 maj.

– Norrskogs sågverk och förädlingsindustri utvecklas positivt. Det känns fantastiskt att kunna fortsätta på den inslagna linjen och investera i våra anläggningar. Det nya måleriet medger högre kapacitet och bättre kvalitet och i slutändan kommer det alla våra medlemmar till del! säger Norrskogs VD, Janne Björck.

Samtidigt konstaterade föreningens ordförande, Gunnar Heibring, att regeringens återupplivade planer på en särskild skatt för lastbilstransporter ändrar förutsättningarna för investeringar i skogsindustrin i allmänhet, och industrier i inlandet i synnerhet:

– Vi skogsägare skapar genom Norrskog lokala jobb och motverkar klimatproblemen. Regeringens återkommande hot om nya skatter för lastbilar har motsatt effekt och kommer att hänga över alla framtida investeringsbeslut. Vi har inga järnvägar ute i skogen, konstaterar Gunnar Heibring.

För ytterligare information, kontakta:
Janne Björck, VD, 0612-71 87 30
Gunnar Heibring, ordförande 070-296 59 87

rolf.edstrom@norrskog.se

www.norrskog.se

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb