Möt Sofie – SkogsSveriges ambassadör för sociala medierna

17 januari 2018 Sofie Dahlén Sjöbergh kommer från Ångermanland och studerar till jägmästare. Hon berättar här om sig själv och sedan maj 2017 skriver hon för SkogsSveriges Facebook-sida och Twitter-konto.

Möt Sofie – SkogsSveriges ambassadör för sociala medierna

Sofie Dahlén Sjöbergh studerar på SLU:s Jägmästarprogram och är SkogsSveriges ambassadör för sociala medierna

Mitt namn är Sofie Dahlén Sjöbergh och jag är 23 år. Ursprungligen kommer jag från en liten by Rossön som ligger i Ångermanland men tillhör Jämtlands län. På grund av studier bor jag för tillfället i Umeå där jag studerar till Jägmästare vid SLU (Sveriges lantbruksuniversitet). Utbildningen pågår under fem år och jag har valt inriktning mot skogshushållning.

Mitt intresse för skogen har alltid funnits där. Min familj har egen skog och där har vi alltid tillbringat mycket tid. Naturen har alltid varit en stor del av mitt liv. Att ta tillvara och bevara de resurser som skogen erbjuder, så som svamp och bär är väldigt viktigt i mina ögon. Jakt, fiske och träning är också stora intressen.

Under sista året på gymnasiet hade jag praktik en vecka och jag valde att tillbringa den på Skogsstyrelsen. Där fick jag följa med olika personer i deras yrken inom skogen. En tjej var utbildad Jägmästare och jag kände direkt att det ville jag också bli!

Jag hade dock inte behörighet att söka till utbildningen och läste därför ett baspaket som innehöll just det kurser (kemi B och biologi B ) som jag saknade. Därefter sökte jag till utbildningen och kom in.

Att börja studera till jägmästare är ett av det bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Jag har fått chansen att träffa personer med samma intressen, möta olika företag, fått nya erfarenheter och många minnesvärda upplevelser.
Min vision inför framtiden är att få minnesvärda och roliga naturupplevelser.

Mvh Sofie

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb