Möt Jonas Persson, SkogsSveriges ambassadör från Skogsmästarskolan

28 november 2017 Jonas Persson är 25 år och uppvuxen i Järvsö. Jonas berättar med egna ord om sig själv, Skogsmästarutbildningen i Skinnskatteberg och sin roll som ambassadör för SkogsSveriges sociala medier.

Möt Jonas Persson, SkogsSveriges ambassadör från Skogsmästarskolan

Jonas Persson, skogsmästarstudent och ambassadör för SkogsSveriges sociala medierJonas Persson, skogsmästarstudent och ambassadör för SkogsSveriges sociala medierSedan 2012 har SkogsSverige haft ambassadörer från SLU, dvs studenter från Jägmästarprogrammet i Umeå och Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Pontus Wickberg har varit ambassadör för SkogsSveriges sociala medier och ersätts nu av Jonas Persson.

Jag heter Jonas Persson, är 25 år och är uppvuxen mellan blånande berg och djupa dalar i Järvsö, Hälsingland. Sedan tidigare i höst är jag bosatt i Skinnskatteberg där jag studerar till Skogsmästare på Skogsmästarskolan. Utöver studierna påbörjar jag i februari min roll som kassör i kåren. På fritiden umgås jag gärna med vänner, tränar, lyssnar på musik i alla dess former och lagar mat.

Att jag i framtiden ska hålla på med skog och jobba inom skogsnäringen har inte alltid varit en självklarhet, även om mitt intresse för såväl djur och natur följt med mig hela livet.

En bidragande faktor till mitt växande intresse för skogen är att jag genom åren fått större inblick i familjens skogsfastighet. Förutom en utmärkt plats för rekreation har jag insett att det finns otroligt många olika sätt att bedriva skogsbruk. Den ena fastigheten behöver inte vara det andra likt beroende på vem som brukar skogen och vad den är avsedd till för ändamål. Jag är troligtvis inte ensam om att tycka att det är både härligt och nödvändigt med diversitet i skogen!

Kompetensen som erbjuds på Skogsmästarprogrammet gör att man får en bred grund att stå på inför arbetslivet. Vi kan också specialisera oss inom något område som intresserar. För egen del lutar det åt skogsekonomi och tanken är att även gå mäklarspåret som vi har möjlighet att göra.

Engagerade lärare och bra sammanhållning mellan samtliga klasser gör att miljön blir trivsam i Skinnskatteberg och jag kan rekommendera alla som funderar på en skoglig bana att söka programmet!

Som ambassadör för SkogsSverige ser jag fram emot att visa er vad vi pysslar med på Skogsmästarprogrammet om dagarna!

Må gott så länge!

Med vänlig hälsning
Jonas

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Fredrik i en ny roll på Biometria
SkogsJobb