Mikael Tornving förklarade hur ForestSight fungerar på #Skogsnolia

13 juni 2015 John Deere har tagit fram systemet ForestSight som handlar om att optimera maskiner, driftsäkerhet och produktion. Komikern, skådespelaren och programledaren Mikael Tornving förklarade hur det fungerar. - I min mobil kan man se var maskinen är, hur den producerar, förbrukning och teknisk status. Det går också bra på datorn eller i surfplattan. Om det blir problem kan en tekniker koppla upp sig och ge föraren hjälp direkt, justera inställningar och göra felsökning, sa Mikael Tornving.

Mikael Tornving förklarade hur ForestSight fungerar på #Skogsnolia
Gunilla Häggström, kommunikationsansvarig Skogen i Skolan

Mikael Tornving inledde med att berätta om skotern i montern som hade stått på det legendariska discoteket Studio 54 i New York. Därefter övergick han till att förklara hur ForestSight fungerar.
– Det ska vara enkelt att vara maskinägare. Det här är som att ha koll på sin bil, jag kan se var den är, hur mycket bensin som är kvar, om den är låst och så vidare. Med

Basen i ForestSight är systemet JD Link där både tekniker och maskinägare kan kommunicera med maskinen. Det kompletteras med Timber Office som är ett program som maskinägare använder för analys och uppföljning. Förutom det ingår också Reman som är ett program för fabriksrenoverade reservdelar och Performance Plus, utvalda maskintillbehör och förbrukningsartiklar med mera. Timber Care Optimum är ett servicekontrakt som handlar om serviceplanering som görs tillsammans med kund.

Mer information

Gunilla Häggström, kommunikationsansvarig Skogen i Skolan
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig
SkogsSverige

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Simeon säljer på Biometria
SkogsJobb