Marcus är SkogsSveriges nya ambassadör för de sociala medierna

21 oktober 2019 Marcus Månsson läser tredje året på Jägmästarprogrammet i Umeå och kommer att berätta om utbildningen och sig själv på SkogsSveriges social medier. - Att skogsnäringen är en framtidsbransch är det ingen tvekan om och det känns spännande att få vara en del av den, säger Marcus. SkogsSverige hälsar Marcus välkommen! / SkogsSverige

Marcus är SkogsSveriges nya ambassadör för de sociala medierna

Syftet med att skogliga studenter från SLU är ambassadörer för SkogsSveriges sociala medier är att väcka intresse och kunskap om Jägmästar- och Skogsmästarprogrammen.

– Mitt namn är Marcus Månsson, jag är 22 år och läser just nu tredje året på Jägmästarprogrammet i Umeå. Det bästa med min utbildning är helt klart bredden på studierna, Jägmästarens kunskapsgrund är otroligt bred och applicerbar inom många olika områden. Att skogsnäringen är en framtidsbransch är det ingen tvekan om och det känns spännande att få vara en del av den.

Människor bestämmer hur skogen och dess näringar ska utvecklas

Efter min examen vill jag börja arbeta för att lära mig mer om industrin och hur det fungerar ute i verkligheten, sedan vill jag jobba med människor. Det är trots allt till stor del vi människor, inte träden, som bestämmer hur skogen och dess näringar ska utvecklas.

Vad är det bästa med Jägmästarutbildningen?
Jag ångrar inte en dag att jag började plugga skog på SLU. Det ger så fantastiskt mycket mer än bara gå på föreläsningar; här är gemenskapen, kontakten med näringslivet och alla aktiviteter vid sidan om studierna minst lika viktigt för utbildningen.

Marcus Månsson är också ordförande för styrelsen i Skogshögskolans studentkår.

SkogsSverige hälsar Marcus välkommen som ambassadör för våra sociala medier!

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogenJobb