Los mot Söderhamn i skogstävling – Skogens mästare i Gävleborg korades

4 december 2017 Skogens mästare i Gävleborg utsågs för första gången under måndagen när elever från Los och Mo skola tävlade i praktiska och teoretiska skogskunskaper i tävlingen Skogens Mästare som anordnades av Skogen i Skolans Region Dalarna-Gävleborg. / Hela Hälsingland

Los mot Söderhamn i skogstävling – Skogens mästare i Gävleborg korades

– Tanken med själva tävlingen är att få barn att intressera sig för skog eftersom det fattas folk som arbetar i skogen, säger Maria Nilsson från Skogsstyrelsen. I klassrummet inne på Naturbruksgymnasiet i Ljusdal fick sjätteklassarna från Los skola i Ljusdals kommun och Mo skola i Söderhamns kommun svara på frågor om skogsbruk, allemansrätt och träslag. – Allemansrätten är viktig att man lär sig, säger Maria Nilsson, som är skogskonsulent på Skogsstyrelsen och medarrangör för Skogen i skolans tävling Skogens mästare.

I klassrummet inne på Naturbruksgymnasiet i Ljusdal fick sjätteklassarna från Los skola i Ljusdals kommun och Mo skola i Söderhamns kommun svara på frågor om skogsbruk, allemansrätt och träslag.

– Allemansrätten är viktig att man lär sig, säger Maria Nilsson, som är skogskonsulent på Skogsstyrelsen och medarrangör för Skogen i skolans tävling Skogens mästare.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb