Inspirationsdag och nätverksträff i Skellefteå

17 oktober 2013 Skogen i skolan projektet i Skellefteå inbjöd kontaktpersoner till en nätverksträff den 16 maj. Vi var ett tjugotal personer, skolpersonal, representanter från Skogsstyrelsen och Mera Skog som samlades uppe på Erikslid i närheten av Norrhammarskolans skolskog. Vilken underbar dag att vara ute i naturen! Vackert väder, solen sken och fåglarna kvittrade.

Inspirationsdag och nätverksträff i Skellefteå

Tommy Lindkvist, projektledare för Skogen i skolan i Skellefteå, informerade om Skogsstyrelsens intentioner och Erika Nilsson Umeå presenterade bl.a. Skogen i skolans material.

Några kontaktpersoner var vidtalade innan och de berättade om vad en utedag i deras skolskog kunde innehålla. Carola och Hasse ledde en övning som de äldre eleverna brukar göra med de yngre på Lövångerskolan. Ella från Bergsbyskolan berättade om deras 3årsplan för utedagar bl.a.

Till lunch åt vi Tacos, gräddade vår egen ”tortilla” och njöt av maten. Eftermiddagen ägnades åt övningar från skolskogslådan. Dagen avslutades med att Ove Johansson från Norrhammarskolan tog oss med i Qigong.

Stort tack till alla som medverkade och delade med sig av sina erfarenheter!

Vi hoppas på ett fortsatt nätverkande mellan skolorna i kommunen och skogsnäringen.

Ensam är inte stark men tillsammans kan vi göra mycket.

Se filmen från inspirationsdagen!

Dagen förevigades och finns även att se på film via denna länk: http://www.brmek.se/sks/

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Stina elektrifierar Komatsu
SkogsJobb