Inbjudan till öppet hus på torvtäkt

14 maj 2014 Bioenergiföretaget Neova är Sveriges största torvproducent med verksamhet på 60-tal torvtäkter runt om i landet. En av dessa heter Ebbarpsmossen och ligger i Svenljunga kommun. Media välkomnas att i samband med vår ”Öppna Torvtäkt” höra mer om hur vi verkar vid, utvecklar och vårdar torvtäkten Ebbarpsmossen.

Bioenergiföretaget Neova är Sveriges största torvproducent med verksamhet på 60-tal torvtäkter runt om i landet. En av dessa heter Ebbarpsmossen och ligger i Svenljunga kommun.

Media välkomnas att i samband med vår ”Öppna Torvtäkt” höra mer om hur vi verkar vid, utvecklar och vårdar torvtäkten Ebbarpsmossen.

Torv som skördas och nyttjas på rätt sätt kan skapa både arbetstillfällen och energi. Dessutom minskar det koldioxidläckage som uppstår ur skadade/sårade torvmarker. Hantering av torv är ett gynnsamt kretslopp, som är viktigt för miljön.

Mer än 30 års torvbruk, noggrant övervakat av miljövårdande myndigheter, har gett stora erfarenheter. Dessa erfarenheter vill vi nu dela med oss av och öka kunskapen om torv och hur ett torvbruk fungerar idag.

Neovas torvexperter är på plats och ger svar på frågor som: Vad är torv? Hur fungerar ett modernt torvbruk?  Hur går förberedelserna till? Vad händer efter att täkten har skördats klart? Vi visar även hur maskiner och utrustning ser ut.

Datum:              Torsdagen den 22 maj 2014
Tid:                     Öppet Hus mellan kl. 15.00 – 19.00
Plats:                  Ebbarpsmossen, sydväst om Svenljunga. Väg 156 mot Kinna/Skene. På www.neova.se finns  
en mer utförlig karta.

OSA:                 ann-cathrin.eklund@neova.se

Vi bjuder på enklare förtäring.

Varmt välkomna!
 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogenJobb