Helena Österlind tilldelas Skogs-Oskar 2016

24 februari 2017 Skogens Oskar utdelas årligen av Mera Skog i Västerbotten till en person sker som genom sitt handlande gjort en insats av bestående värde för skogsnäringen. Helena Österlind arbetar med jämställdhet med ett särskilt intresse för skogssektorn. / Mera Skog Västerbotten

Helena Österlind tilldelas Skogs-Oskar 2016

Skogens Oskar utdelas årligen av Mera Skog i Västerbotten. Valet av person sker bland dem som genom sitt handlande gjort en insats av bestående värde för skogsnäringen i Västerbotten. Vid val av person skall stort avseende fästas vid den grad av initiativkraft och idealitet som präglat den idé eller gärning som föreslås till belöning. Under året nomineras lämpliga personer och vid Mera Skog i Västerbottens årsmöte röstas årets Skogs-Oskar fram av ledningsgruppen. Skogs-Oskar delas sedan ut vid Norra Skogsklubbens årsmöte i februari. 2016 års Skogs-Oskar tilldelas Helena Österlind.
 
Helena Österlind driver sedan 2012 egna företaget Klabböle konsult där hon arbetar med jämställdhet med ett särskilt intresse för skogssektorn. Under sitt tidigare arbete som jämställdhetsdirektör på Länsstyrelsen Västerbotten var Helena med och tog fram JämLys, en regional jämställdhetsstrategi för skogssektorn i Västerbotten. Helena är även en av initiativtagarna till Skogskollo för tjejer som handlar om att ge unga tjejer möjlighet att lära känna skogen som geografi men också som arbetsplats. Sedan 2016 är Helena en av rösterna i Jämställdhetspodden som beskriver jämställdhetsfrågor på ett enkelt sätt och bjuder lyssnaren på inspiration och tips på hur ett jämställdhetsarbete kan gå till i praktiken.
 
Motivering
Helena Österlind belönas för framgångsrikt och engagerat arbete med jämställdhetsfrågor inom skogssektorn. Med idérikedom, uthållighet och framtidstro har hon starkt bidragit till att utveckla skogssektorn i Västerbotten till en arbetsplats där alla, både tjejer och killar, kvinnor och män, får vara den de är.
För mer information
Matilda Lingegård, verksamhetsledare, tfn 072-147 54 37, matilda@meraskog.se.

Fakta om Mera Skog Västerbotten
Mera Skog i Västerbotten är ett samverkansorgan för den skogliga och skogsindustriella sektorn i länet. Vi strävar efter att öka kunskaperna om, och intresset för, skogen och alla dess värden. www.meraskog.se

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Stina elektrifierar Komatsu
SkogsJobb