Hanna Kankainen är SkogsSveriges ambassadör för sociala medierna

31 oktober 2016 Här berättar Hanna med egna ord om vem hon är och om studierna på jägmästarprogrammet på SLU i Umeå. Hanna är PR-ansvarig för Skogis-granar där försäljningen i Stockholm börjar den 9/12 på Skansens julmarknad medan försäljningen på övriga ställen börjar den 14 december.

Hanna Kankainen är SkogsSveriges ambassadör för sociala medierna

Jag heter Hanna Kankainen, är 25 år gammal och är ambassadör för SkogsSveriges Facebook och Twitter under årets upplaga av Skogis julgransförsäljning i huvudstaden!

Min historia börjar i Sundsvall och uppehåller sig sedan 2,5 år tillbaka i Umeå där jag läser en utbildning som efter ytterligare 2,5 år resulterar i en Jägmästarexamen! Att jag hamnade här och inte på en ingenjörsutbildning med inriktning mot produktutveckling kan jag inte riktigt svara på, hur man väljer sina vägar är kanske det mest spännande man kan göra och att mitt val inte var självklart är kanske det jag i huvudsak vill förmedla här ovan.

Efter tre år på Sundsvalls gymnasiums Naturvetenskapliga program flyttade jag till min bror i Oslo för att spara ihop till ett startkapital för mitt liv som vuxen. En rad av olika arbeten inom läkemedelsbranchen på dosapotek i Norge och vanliga apotek i Sverige löste av varandra och gav mig så småningom möjligheter att mellan varven även upptäcka nya platser, som i sin tur gav mersmak att se, uppleva och upptäcka ännu mer.

Jag skulle säga att jag är en livsnjutare som har fallit för ordet kvalitet och tar mig genom norrlands solfattiga månader med hjälp av god mat, kreativa inslag och sagolika stjärnhimlar.

Utbildningen jag läser samlar naturintresserade från norr till söder där det bara i min klass finns representanter från nästan alla Sveriges län. Skogen, som är vår hjärtefråga på Skogis, är en naturtillgång i många avseenden och har olika innebörd beroende på vem som får frågan. Att studera till jägmästare innebär att bygga upp en otroligt bred kunskap om, och axla ett ansvar av, en av planetens stora naturtillgångar. Frågor kring hur våra skogar ska skötas idag och i framtiden bygger på ett samarbete från en mängd olika vetenskapliga inriktningar, där tre relativt omfattande områden kan handla om ekonomi, skötsel och ekologi. Tre inriktningar som vi fördjupar oss i under våra två sista år på programmet. Kontentan är alltså att alla intressenter har sin poäng och samspelet dem emellan är utmaningen.

Jägmästarutbildningen är full av traditioner av olika slag och en av dessa är julgransförsäljningen i Stockholm som i december firar 53 år! Vi kursare som läser år tre anordnar försäljningen som börjar i Skåne hos en man som heter Per. När granarna ska huggas gör vi det själva varefter vi fraktar och säljer dem på sex platser i huvudstaden. Vad som också hör till traditionen och som vi på Skogis är stolta över är vårt uppdrag att även förse det kungliga slottet med granar. Syftet med försäljningen är att samla in pengar till studieresor och examensarbeten vi gör under sista året på utbildningen.

Vill ni köpa en Skogisgran hittar ni oss här (länk till karta) mellan den 14e och 23e december och vill ni veta mer om vår försäljning eller Jägmästarprogrammet rekommenderar jag er att besöka vår hemsida skogisgranar.se och jagmastare.com samt givetvis följa vår granförsäljning på vårt instagramkonto.

Om du inte redan följer SkogsSveriges Facebook och Twitter tycker jag du ska göra det nu, det ger dig möjlighet att följa oss genom vår försäljning och även se hur det går till bakom kulisserna!

Varma hälsningar!

Hanna Kankainen

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogenJobb