Familjen Sørensen åkte ända från Jylland till #Skogsnolia

12 juni 2015 Vägen är lång mellan Jylland och Umeå men #Skogsnolia drar även danska besökare. Familjen Sørensen kommer från Grenå, på Jylland för att titta på skogsmaskinerna på mässan. Sonen Marius hoppar upp i förarhytten, medan pappa Christian och mamma Maj-Britt står nedanför. Christian Sørensen är skogsentreprenör i Danmark. Gallringsmaskinen är en 1050F Gen 4, som finns i Gremos monter på #Skogsnolia.

Familjen Sørensen åkte ända från Jylland till #Skogsnolia

Christian Sørensen åkte med sin fru Maj-Britt och sonen Marius från Jylland i Danmark hela vägen upp till Umeå för att titta på skogsmaskinerna på #Skogsnolia.

– Vi är här bara idag, fredagen 12/6, och ska titta på skotare, skördare och gallringsmaskiner. Jag är skogsentreprenör i Danmark och vill gärna se på utbudet här på #Skogsnolia, säger Christian Sørensen.

Gremo 1050F en gallringsmaskin på #SkogsnoliaMartin Bredenfeldt, Gremo berättar mer.

– Det är en 1050F Gen 4, som är en gallringsmaskin med låg tyngdpunkt, bra lastindex, få körskador och bra lastvikt. Den egna vikten är 12,9 ton och lastviken är 19,5 ton. Hydrauliken har ett lastkännande system och kranstyrningen är en GreControl med 6 förarval och felsökning, säger Martin Bredenfeldt.

Mer information

Gunilla Häggström, Kommunikationsansvarig SkogsSverige
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig
SkogsSverige

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Linn prisas för förband av skogsråvara
SkogsJobb