Emmy och Isabella tar tar över som skogsägare

4 juni 2015 Emmy Andersson och Isabella Melkersson går första året av tre på Svenljunga naturbruksgymnasium med inriktning skog. De har växt upp på landet och bådas pappor är skogsägare. - Jag går högskoleinriktat och kommer att söka in till Skogsmästarskolan, säger Isabella. - Jag vill köra skördare och arbeta med manuell huggning, säger Emmy. Båda står i monter på #SkogsElmia

Emmy och Isabella tar tar över som skogsägare

Det första läsåret går mot sitt slut när Emmy och Isabella står i montern på #SkogsElmia i Vaggeryd utanför Jönköping.

– Vi har gallrat och röjt i den praktiska delen av vår utbildning där vi har lärt oss skogsskötsel. Vi har kört terrängtransporter med skotare, säger de båda.

Varför valde ni just skogsprogrammet och inte häst eller jakt?

– Jag har växt upp på landet i Tranemo där min pappa är skogsägare och jag kommer att ta över skogen, säger Isabella Melkersson.

– Min pappa är också skogsägare. Vi bor i Sundared och jag trivs bra i skogen, säger Emmy Andersson.

Det andra året på utbildningen innebär slutavverkning med skotning och de får ta motorsågskörkortet. Under år tre kommer Emmy att rikta in sig på manuell huggning och att köra skördare medan Isabella pluggar extra ämnen för att sedan söka in till Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg.

– Hela skolan känns som en familj när vi bor tillsammans på ett internat och vi får många möjligheter som att ta motorsågskörkortet till exempel. Chanserna till jobb är också mycket större på skogsprogrammet än för de som går på jakt eller häst, säger Emmy och Isabella.

Vi önskar Emmy och Isabella ett stort lycka till både på SkogsElmia, med sin utbildning och som framtida skogsägare.

Mer information

Gunilla Häggström, kommunikationsansvarig SkogsSverige
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig
SkogsSverige
 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb