Elmia Wood 2017: Ryssbygymnasiet vill ha fler tjejer

8 juni 2017 Naturbruksgymnasiet i Ryssby har ett skogsbruksprogram och i sommar erbjuder man flera aktiviteter som Skogskollo för tjejer och ett sommarläger med skogsbruk. På Elmia Wood träffar du lärare och elever från Ryssbygymnasiets skogsprogram i Rottnes monter 808.

Elmia Wood 2017: Ryssbygymnasiet vill ha fler tjejer

Skogskollo för tjejer anordnas vid Ryssbygymnasiet i Småland den 7-9 augusti, då du får prova på att köra skogsmaskin, träffa spännande människor och företag som arbetar med skog. Kollot pågår i tre dagar med övernattning och vänder sig till tjejer som börjar årskurs 5 och 6 till hösten.
Läs mer på: skogskollo.se

Dessutom kommer det att finnas ett sommarläger för skogsbruk för dig som är 13-15 år med boende på skolans internat. Då får du provköra skogsmaskiner, röja, göra skogsuppskattning, delta på skogsexkursion och studiebesök och du får en mängd naturupplevelser.
Sista anmälningsdag är den 12/6.
Anmäl dig här: https://dinkurs.se/44458

Den somLärare på skogsprogrammet på Ryssbygymnasiet väljer Yrkesutgång Skogsmaskinförare i årskurs tre på Ryssbygymnasiets skogsprogram får en attraktiv yrkesutbildning tack vare samarbetet med delägarna Rottne Industri AB och VIDA. Stora delar av utbildningen är förlagd till skolans egen skog, cirka 600 hektar produktiv skogsmark. Alla elever är behöriga till högskolan och också till olika YH-utbildningar.

Läs mer om utbildningen: http://www.ryssbygymnasiet.se/skogsbruk-om-utbildningen/

Lärare och elever från Ryssbygymnasiet träffar du i monter 808 på Elmia Wood, #elmiawood.

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Linn prisas för förband av skogsråvara
SkogsJobb