Elmia Wood 2017: 555 utställare från fem kontinenter möter 50.000 besökare från 50 länder

7 juni 2017 Elmia Wood är världens största skogsmässa som pågår söder om Jönköping den 7-10/6 2017. Mässområdet expanderar i år med ett nytt område inom logistik och virkeshantering. Föreningen Skogen hittar du i monter 344 och SkogsSverige rapporterar från mässan, #elmiawood

Elmia Wood 2017: 555 utställare från fem kontinenter möter 50.000 besökare från 50 länder

Den första mässdagen inleddes med hällregn vilket inte hindrade tusentals besökare från att besöka Elmia Wood som i år breder ut sig på fältytor och ett skogsområde om totalt 265 hektar. 555 utställare från ett 28 länder beräknas möta 50.000 besökare från ett 50-tal länder.

Peter Björk och David Persson möte besökare på Elmia Wood 2017
Sedan 2011 ingår SkogsSverige i Föreningen Skogen som du träffar i monter 344. Tio personer alternerar under mässan där du kan gå med som medlem i föreningen och prenumerera på tidningen SKOGEN.

– Här kan du anmäla dig som medlem i Föreningen Skogen och få det senaste numret av tidningen SKOGEN. Du kan också skriva upp dig för en prenumeration då du får en mängd reportage och ökar på din kunskap som skogsägare, säger David Persson, marknadsansvarig och Peter Björk från Föreningen Skogen.
Den nuvarande medlemsförmånen innebär ett rabatterat pris på en väggrind från Nordforest. Medlemmar får även en present.

Presentation av Stage V, Volvo PentaVolvo Penta täcker av den senaste motorn i Steg V-sortimentet
Motorn är en ny 8-liters diesel med upp till 235 kw, vilken är den senaste modellen i steg V-sortimentet. Efterbehandlingssystem för avgaser möter de nya utläppsreglerna inom EU.

”Med tanke på de kommande Steg V-förordningarna i EU fortsätter vi vidare med vår lösning, säger Johan Carlsson, chefstekniker för Volvo Penta. ”Vårt koncept är utformat för att kunderna ska kunna dra nytta av kombinationen av en 8-liters motor som minskar bränsleförbrukningen och ett efterbehandlingssystem som minimerar utsläppen. Lösningen är lätt att installera, lätt att använda och lätt att underhålla. Det är optimerat för våra kunders framtida behov. ”

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb