Elever gissade träslag på Jorden och skogen i stan

9 september 2013 Nationella kansliet mötte tusentals elever på Jorden & skogen i stan under tre dagar. Solen lyste över Skansen och barnen fick räkna ut ett träds ålder med hjälp av årsringar och gissa på sju olika trädslag. Efter övningen fick varje klass en kasse från Skogen i Skolan med läromedel, broschyr med information om verksamheten och frön för att själva kunna så granplantor. Jorden & skogen arrangeras av LRF i flera orter runt om i Sverige.

Elever gissade träslag på Jorden och skogen i stan

Varje år i början av september arrangerar LRF Jorden & skogen i stan på Skansen. År 2013 flödade solen över alla elever som med sina lärare besökte oss för att lära sig mer om jord- och skogsbruk.

Åsa Godeau, verksamhetsledare, SiS, håller en skoglig övning för elever på Jorden & skogen, Skansen

Alla behöver vi träd
Skogen i Skolans Nationella kansli befann sig i den skogliga delen av arrangemanget där vi på Tingsvallen delade plats med bland andra Skogsstyrelsen som stekte de populära kolbullarna. Catrine Andersson, Frida Pihl och Staffan Dackman arbetar på Skogsstyrelsen och dessutom i Region Mälardalen för Skogen i Skolan. De hjälper bland annat skolor att ordna en överenskommelse med en skogsägare för att få en egen skolskog.

Catrine Andersson, Frida Pihl och Staffan Dackman, Skogen i Skolan, Region Mälardalen på Jorden & skogen, Skansen

Elever gör skoglig övning och räknar årsringar på Jorden & skogen, SkansenHos Nationella kansliet fick eleverna gissa på sju olika sorters trädslag och räkna ut ett träds ålder med hjälp av årsringarna. Efter övningen fick varje klass en kasse från Skogen i Skolan med läromedel, broschyr och frön för att själva kunna så granplantor.
Nationella kansliet består av verksamhetsledare Åsa Godeau och Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier.

Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier och Åsa Godeau, verksamhetsledare, Skogen i Skolan på Jorden & skogen, Skansen

Kontakta Nationella kansliet eller Region Mälardalen
Vill du nå oss för att få mer information om våra läromedel eller om hur du startar en skolskog hittar du kontaktinformation här:

Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier, SiS, håller skoglig övning på Jorden & skogen, Skansen

Skogen i Skolan fyller 40 år under 2013
I år är det fyrtio år sedan Skogen i Skolans verksamhet startade och det firar vi med ett jubileum den 5/11 -13 på Skogens hus på Skansen i Stockholm. Håll utkik efter inbjudan.

Möt Nationella kansliet och Region Mälardalen på Skolforum 28-30/10
Du som inte hade möjlighet att träffa oss på Jorden & skogen på Skansen kan göra det på Skolforum, Stockholmsmässan, den 28-30/10.
Den 28/10 träffar du Region Mälardalen och får gå på workshops om hur du använder skolskogslådan och hur du startar en egen skolskog. Det blir ett seminarium med Emilia Fägerstam ”En bättre lärmiljö är nyckeln till framgång”. Emilia har forskat om utomhusbaserat lärande.
Den 29/10 träffar du Martin Klenz som håller workshops om Skogens mästare, en skoglig tävling för sjundeklassare.
Den 30/10 träffar du Nationella kansliet och vi berättar mer om våra läromedel och vår verksamhet.

Mer information om Skogen i Skolan

Foto: Emily Karlsson

Gunilla Häggström, ansvarig digitala medier, Nationella kansliet, Skogen i SkolanGunilla Häggström
Ansvarig digitala medier
Skogen i Skolans Nationella kansli

Skogen i Skolans Nationella kansli delade ut kassar med läromedel, broschyr och granplantor till skolklasser på Jorden & skogen, Skansen

Fasan på Skansen Elever gör skoglig övning och räknar årsringar på Jorden & skogen, Skansen

Åsa Godeau, verksamhetsledare, Skogen i Skolan träffar elever på Jorden & skogen på Skansen

 

 

 

 

 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb