Det är roligt att se sina studenter som utställare på #Skogsnolia

11 juni 2015 Erik Walfridsson är Universitetslektor på Institutionen för skogens biomaterial och teknologi (SBT), på SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, i Umeå. Han besökte #Skogsnolia: - Det är roligt att gå runt som besökare och se mina tidigare studenter som utställare i montrarna. Vissa hade jag för länge sedan och andra ganska nyligen. Det är förstås också många kollegor här, säger Waffe, som de flesta kallar honom. Förutom sin anställning på SLU ingår han också i SkogsSveriges Expertpanel för Frågelådan där han besvarar frågor om virkeslära.

Det är roligt att se sina studenter som utställare på #Skogsnolia

Förutom studenter och kollegor tycker Erik Walfridsson att det är intressant att se demonstration av maskiner som t.ex minisågverk på #Skogsnolia.

Om du har skogliga frågor kan du ställa dem till SkogsSveriges Frågelåda som har en expertpanel bestående av ett nittiotal specialister från skogssektorn. Erik Walfridsson ingår i panelen och besvarar frågor om virkeslära.
– Den senaste frågan var bra och kort. Den handlade om vad FFG var för träsort. FFG står för Frisk Färsk Gran och är ett begrepp som används inom skogsbruket. Det är roligt att besvara de speciella och kluriga frågorna som kommer, säger Erik Walfridsson.

SLU ger han kurser som alla kretsar kring ämnet virkeslära och han ser fram emot de nya studenterna som kommer till hösten. Efter årsskiftet tillträder en ny dekanus då den nuvarande, Peter Högberg, kommer att installeras som ny rektor från den 1/7 2015.
– Jag kommer att tjänstgöra åtminstone 1,5 år till sedan får vi se. Jag har lite underhållningsverksamhet vid sidan av som heter Walfridssons Totalkomik. Jag och min fru Lena underhåller på fester och konferenser. Sedan går jag långt också. Det blir promenader på 15 mil i veckan. Jag har sprungit 53 maraton varav 28 stycken Stockholm Marathon på raken. Sedan jag blev tvungen att bryta under det 29:e loppet blev det promenader i stället.

Tusentals besökare kom på #Skogsnolias första dag den 11/6 2015

Mer information

Gunilla Häggström, kommunikationsansvarig Skogen i Skolan
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig
SkogsSverige

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb