Anmälan till Skogskollo 2014 har öppnat

1 april 2014 – Skogskollo är ett sätt att väcka flickors intresse för skogen och ge dem möjlighet att träffa kompetenta kvinnor från olika områden inom skogssektorn, säger Erika Nilsson, verksamhetsledare för Mera Skog i Västerbotten.

Anmälan till Skogskollo 2014 har öppnat

För tredje året i rad anordnas Skogskollo där tjejer under tre dagar i augusti får prova på olika aktiviteter med skogen som tema. Målet är att skapa förutsättningar för ökad jämställdhet i skogsnäringen.

Många olika aktiviteter
På programmet finns allt från att köra skogsmaskin till att skapa med material från skogen och självklart att leka, grilla och umgås med nya vänner. Deltagarna får också möta spännande människor och företag som arbetar med skogen på olika sätt.

Kollot vänder sig till tjejer som börjar årskurs 5, 6 och 7 till hösten.

Skogskollo nu även i Sollefteå
Skogskollo 2014 arrangeras på två ställen, i Västerbotten och i Västernorrland.

– Det är nytt för i år att även Västernorrland anordnar Skogskollo. Det är jättekul att det sprider sig utanför Västerbotten, säger Erika Nilsson.

I Västerbotten hålls kollot i Burträsk. I Västernorrland håller man till i Sollefteå.

Tid: 12-14 augusti 2014 för båda kollona
Anmälan: anmälningsformulär finns på www.skogskollo.se
Sista anmälningsdag: 15 juni

Arrangörer: Skogstekniska klustret, Länsstyrelsen Västerbotten, Mera Skog i Västerbotten, Norra skogsägarna, Skogen i Skolan i Västerbotten och Västernorrland samt Swedbank.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Linn prisas för förband av skogsråvara
SkogsJobb