Aktivitet

Sverige en skoglig stormakt – vad händer sen?

8 januari 2016

Information

Datum: 16 februari 2016 Tid: 17:00

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm, Beskowsalen

Kostnad: Gratis föreläsning, 20 kr för fika

Arrangör: Ladviks Skogsbrukarklubb och Föreningen Skogen

Sista anmälningsdatum: 7 februari 2016

Ansvarig: 0708 17 67 52

Välkommen till en intressant medlemskväll arrangerad av Ladviks Skogsbrukarklubb och Föreningen Skogen.

Vi kommer att få lyssna till idéhistorikern Erland Mårald som kommer att utveckla fem teser för att i ett samhällsperspektiv förklara vad som under cirka hundra år gjort det möjligt att bygga svensk skogsnäring stark och framgångsrik. Men frågan som hänger i luften är vad händer sen?

Regeringen står i begrepp att ta fram ett nytt nationellt skogsprogram. Många intressenter med olika värdegrund i skogen vill vara med. Hur ska beslutsfattarna navigera in i framtiden?

Erland Mårald är professor vid institutionen för idé- och samhällsstudier vid Umeå universitet. Erlands nuvarande arbetsuppgifter handlar mycket om Future Forest det största tvärvetenskapliga forskningsprogram som skogen i Sverige skådat. Meningen är att producera kunskap för ett hållbart skogsbruk i framtiden. Erland egen forskning handlar bl.a. om främmande trädslag. Här finns starka åsiktsskildringar och en hög grad av osäkerhet. Vad händer till exempel om man planterar in främmande arter i vår flora? På den frågan finns inga tydliga vetenskapliga svar?

Tid för frågor om Sveriges framtid som skoglig stormakt

Anmälan: Senast måndag den 8:e februari till info@ladviksskogsbrukarklubb.se eller telefon 0708 17 67 52.

Visa fler

På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb