Aktivitet

Skogsfrukost: Så hjälper du sälgen

9 mars 2021

Skogsfrukost: Så hjälper du sälgen

Information

Datum: 13 april 2021 Tid: 05:00

Plats: Zoom

Kostnad: 0

Arrangör: Föreningen Skogen

Ansvarig: David Persson

Föreningen Skogens skogsfrukostar är digitala kunskapsseminarier för dig som är medlem.
Våra frukostar är enbart öppna för medlemmar. Är du ännu inte medlem kan du bli medlem i samband med din anmälan. Ett medlemskap kostar mindre än 1 krona om dagen, 350 kr/år. 

Nu är rätt tid att ta en promenad med motorsågen i hand! För nu blommar sälgen och lyser gul där den står inklämd i skogsbrynet. Ge den lite utrymme!

För vem njuter inte av humlornas surr i de blommande träden? Vi vill alla att djurlivet ska trivas i vår skog och då kan de behöva hjälp. Vi har ju alla hört varningarna om insektsdöden.

De vårpigga humlorna och fjärilslarverna – och med dem de tidiga flyttfåglarna – kan inte själva tacka för maten. Men professor Christer Björkman på SLU ska berätta om hur tacksamt det är att låta sälgen ta lite plats. Han berättar om sälgen och dess släktingars betydelse för viktiga ekologiska samspel i naturen. Vi får också handgripliga tips på vägen om hur vi gynnar trädet som har kallats ”livets viktigaste frukost”.

Vill du vara med på morgondagens seminarium? Maila till david.persson@skogen.se och en länk kommer att skickas till dig på morgonen den 13 april.

Visa fler

På väg
Stina elektrifierar Komatsu
SkogsJobb