Aktivitet

Medlemskväll: Klimatanpassa din skog!

16 januari 2014

Information

Datum: 18 februari 2014 Tid: 16:30

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm, Per Albinrummet.

Kostnad: 20 kr för fika

Arrangör: Ladviks Skogsbrukarklubb och Föreningen Skogen

Sista anmälningsdatum: 9 februari 2014

En förhöjd lufttemperatur med 2,5 – 4,5 grader, på bara en omloppstid. Vilka beslut kräver det i skogen i dag? Den frågan diskuteras på en medlemskväll för Föreningen Skogen och Ladviks skogsbrukarklubb.

Stormar, utebliven tjäle, mer skadeinsekter och tidig vår. De tänkbara förändringarna för skogsbrukaren är många redan under de kommande årtiondena. Vilka trädslag ska man välja? Är blandskog det rätta? Är det dags att korta ner omloppstiderna? Hur ska naturvården fungera?

Det är frågor som medlemmarna kan diskutera med två experter på området. Om vi väntar för länge med att göra aktiva val kan det vara för sent.

Åke Lindelöw är fältentomolog vid SLU i Uppsala. Han har skogens insekter, skogsskydd och faunavård som specialitet. Åke berättar bland annat hur vi kan undvika riskerna med ökande insektsskador i skogen i ett föränderligt klimat.

Anders Blomqvist är skogskonsulent på Skogsstyrelsen i Stockholm. Anders ansvar för myndighetens rådgivning kring ”Skogsägaren & klimatet”. Diskutera med honom hur framtidens väder kan påverka den växande skogen och hur vi måste sköta den.

Tid: Tisdag den 18:e februari kl 18:30 – ca 21:00.
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm, Per Albinrummet.
Avgift: Fika 20 kronor.
Anmälan: Senast måndag den 10 februari till info@ladviksskogsbrukarklubb.se eller telefon 0708-17 67 52.

Visa fler

På väg
Stina elektrifierar Komatsu
SkogsJobb