Aktivitet

Hur och när får vi fred i skogen?

18 mars 2022

Information

Datum: 5 april 2022 Tid: 14:30

Plats: Nordic Clarion Sign, Norra Bantorget, Stockholm

Kostnad: 0

Arrangör: Ladvik Skogsbrukarklubb

Sista anmälningsdatum: 28 februari 2022

Välkommen till en intressant dialogkväll arrangerad av Ladviks Skogsbrukarklubb. Föreningen Skogens medlemmar är även välkomna till denna aktivitet. 

Skogsdebatten är nu i full sving igen och polariseringen har nått skrämmande nivåer. Vi är många mindre skogsägare som känner oss vilsna. Vi har ju trott att vårt skogsbruk skapar värde för framtiden. I stället framställs vi allt oftare som miljömarodörer. Hur blev det så här? Och hur ska vi som skogsägare navigera i det nya landskapet? 

Vi tror det är viktigt att sätta oss in i hur ”de andra” tänker. Vilka drivkrafter har skogsbrukets kritiker? Vilka värderingar? Och vilka lösningar ser de framför sig ”på marken”? Var kan vi mötas, och vilka motsättningar är svårare att överbrygga? 

Vi har därför bjudit in två av skogsbrukets kanske skarpaste kritiker till en konstruktiv öppen dialog. 

Sebastian Kirppu är skogsbiolog ”känd från TV”. Han har arbetat vid Skogsstyrelsen och länsstyrelsen i Dalarna och hade en viktig roll i TV-serien ”Slaget om skogen”. 

Peter Lindgren är jägmästare med ett förflutet inom Skogforsk. Peter som ofta syns i skogsdebatten är en kunnig, vältalig och tänkande kritiker av skogsbruket som det ser ut idag. 

Tid: Tisdagen den 5 april kl. 19.00 – 21.00 
OBS!! Vi startar med mingel och fika kl. 18:30. 

Plats: Nordic Clarion Sign på Norra Bantorget 

Avgift: Ingen avgift. 

Anmälan: Senast fredagen den 1 april till klubbens sekreterare Carl Henrik Palmer via e-post: carlhenrikpalmer@gmail.com eller till Ann-Brith Ramstöm: 076-102 78 95 (helst SMS).

Visa fler

På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb