Medlemskväll om Nationella skogsprogrammet

5 november 2016 Välkommen till en intressant kväll arrangerad av Ladviks Skogsbrukarklubb och Föreningen Skogen. Lennart Ackzell, LRF Skogsägarna, ger sin syn på arbetet med det nya Nationella Skogsprogrammet, som ska staka ut den strategiska färdriktningen för svenskt skogsbruk. Kom till Stockholm den 30 november klockan 18!

Medlemskväll om Nationella skogsprogrammet
Regeringen har sedan hösten 2015 arbetat i bred dialog med organisationer och företag för att ta fram ett Nationellt Skogsprogram. Visionen för programmet är ”Skogen – det gröna guldet – ska bidra med jobb och hållbar tillväxt i hela landet samt utvecklingen av en växande bioekonomi”.

 

I september i år lade fyra arbetsgrupper fram underlagsrapporter med strategiska rekommendationer, som nu är ute på remiss hos Föreningen Skogen, LRF och ytterligar hundra remissinstanser. Arbetet går nu in i nästa fas. Det är nu NSP ska ges en slutlig form – och det kommer att ha avgörande betydelse för skogsbrukare under lång tid framöver.

Varför vill Sverige ha ett Nationellt Skogsprogram? Hur kommer vi att få bruka våra skogar i framtiden? Hur kan vi skogsägare påverka det fortsatta arbetet med NSP? Var står LRF?

Lennart Ackzell är internationell samordnare inom LRF Skogsägarna och har suttit med i en av arbetsgrupperna i NSP. Lennart, som kan ses som en ambassadör för det svenska familjeskogsbruket, är jägmästare och skoglig doktor och har ett förflutet från Skogsstyrelsen och Näringsdepartementet.

Tid: Onsdagen den 30:e november 2016, kl 19:00 – ca 21:00.

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm, Per Albin-rummet.

Avgift: Fika 20:-.

Anmälan: Senast torsdag den 24:e november 2016 till info@ladviksskogsbrukarklubb.se eller telefon (gärna sms) 070-375 59 10. Begränsat antal platser – anmälan krävs!

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb