Skogsencyklopedin

mindre skogsmus

(Apodemus sylvaticus) skogsmus som blir 8–11 cm lång, med ungefär lika lång svans. Den är gråbrun på ovansidan och smutsvit undertill och skiljer sig från större skogsmus genom att den saknar det mörka tvärbandet på bröstet. Den lever i glesa skogar och öppnare terräng än den större skogsmusen. Arten finns bl.a. i hela Europa utom i norra Sverige och Finland.

Källa: Skogsencyklopedin, utgiven av Sveriges Skogsvårdsförbund (numera Föreningen Skogen), Stockholm år 2000. Redaktör: Michael Håkansson. På webbplatsen kan tillägg/korrigeringar förekomma.

Visa fler

Med våra nyhetsbrev får du ett handplockat urval av skogliga nyheter till din e-post varje vecka.

Jag godkänner att Skogen lagrar mina personuppgifter.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter
Skickar begäran