Områdeschef

Bild för Thomas Bogár Written by Thomas Bogár On the

Områdeschef

I skogen växer framtiden! Vi erbjuder en möjlighet att arbeta med vår viktigaste förnybara resurs. Vi vill att Södra ska kännetecknas av jämställdhet, jämlikhet och bred representation och spegla den mångfald som finns i befolkningen. Vill du vara ledare för ett gott gäng med ett stort engagemang för sitt arbete?

Dina arbetsuppgifter
I rollen som områdeschef har du mycket kontakt med dina medarbetare men du har även kontakt med medlemmar, förtroendevalda samt entreprenörer. Med ett coachande förhållningssätt stimulerar och motiverar du medarbetarna och tillsammans omsätter ni visioner, värderingar och mål till praktisk handling.

Som områdeschef kommer du att ansvara för arbetet inom verksamhetsområdet med hjälp av skogsinspektorer, produktionsledare och skogsvårdsledare. Du kommer att ha en central roll i att öka omsättningen för verksamhetsområdet. Som områdeschef kommer du att ingå i ledningsgruppen för region väst och du rapporterar till regionchefen.

Din erfarenhet
Vi söker dig som
-
Har flera års arbetslivserfarenhet
- Har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

Det är meriterande om du
-
Har tidigare erfarenhet av affärsverksamhet
- Har tidigare erfarenhet av chefskap och praktiskt ledarskap
- Har god förmåga att leda inköpsarbete
- Har goda insikter i Södras verksamhet och hur arbetet är uppbyggt
- Goda IT-kunskaper

För att passa för tjänsten är du en person som har ett strukturerat och noggrant arbetssätt och kan arbeta periodvis i ett högt tempo. Du har ett helhetsperspektiv och en strategisk förmåga där du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Som ledare drivs du av att motivera och involvera andra medarbetare och har en god kommunikationsförmåga, såväl med medarbetare som med kunder. Du är en person som är bra på att skapa långsiktiga relationer. Du kan kommunicera flytande på svenska i tal och skrift och har en god förståelse i engelska. Du är en ledare som är tydlig men samtidigt lyhörd i ditt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Södra erbjuder
För att du ska få en så bra start som möjligt får du som ny områdeschef ett anpassat introduktionsprogram. Inom Södra läggs mycket vikt vid din personliga utveckling och du kommer som områdeschef bland annat få gå utbildning i coachande ledarskap. I Södra uppmuntrar vi intern rörlighet och det finns många karriärmöjligheter för dig som områdeschef. Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning, konst- och designklubb, och stugor/lägenheter att hyra. Du kan läsa mer om våra förmåner här: https://www.sodra.com/sv/karriar/bli-en-av-oss/dina-formaner/  

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kinna.

Vill du veta mer?
Välkommen med din ansökan via www.sodra.com/karriar senast 30 april 2017.
För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Skoglund på telefonnummer 076-141 01 03. För frågor om verksamheten är du välkommen att kontakta områdeschef Lennart Strömberg 0340-63 37 80. Facklig representant är Robert Andersson, Ledarna och Fredric Dacke, Saco, ni når dem via växeln på telefonnummer 0470-89 000. 

Här kan du få träffa chefen https://www.youtube.com/watch?v=s_qeEiEOC1s

Följ oss gärna på Facebook#jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Publicerad: