Områdesansvarig till Ekopark Böda

Bild för Thomas Bogár Written by Thomas Bogár On the

Ditt drömjobb på Öland?
Sveaskog söker områdesansvarig till Ekopark Böda

Sveaskogs ekoparker är våra ekologiska flaggskepp. De är stora sammanhängande landskap med höga naturvärden och naturvårdsambitioner. Skogsbruket anpassas i extra hög grad till områdets natur- och kulturvärden, friluftsliv och människors välbefinnande.

Ekopark Böda är ett säreget och varierat skogslandskap på Ölands nordligaste spets. Här samsas det karga vindpinade, aktivt skogsbruk och sträckande fågel med frodiga ädellövskogar, fornlämningar, orkidéer och turister. Läs mer om Ekopark Böda och vårt arbete med ekoparker här.

Nu söker vi en områdesansvarig för att utveckla och förvalta Ekopark Böda.

Om tjänsten
Du blir vår person på plats som självständigt sköter allt från planering, utveckling och kvalitetssäkring av skogsbruk, naturvård och friluftsliv till myndighetskontakter, strategier, administration, dokumentation och extern information. Du har också tillsyn på ekoparken, vilket innebär parkskötsel, enklare byggnads-, väg- och anläggningsunderhåll, renhållning, skötsel av vårt arboretum samt kontakt med allmänhet, samarbetspartners och besökare.

Huvuddelen av arbetet utförs i Ekopark Böda, men i tjänsten ingår att ha en naturvårdspecialistfunktion även för Ekopark Hornsö. Du rapporterar till Resultatområdeschefen och ingår i Sveaskogs naturvårdsnätverk. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med stationering i Skäftekärr på Öland.

Om din erfarenhet
Du har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens samt erfarenhet av praktisk naturvård, skogsbruk och skoglig planering. Du har goda GIS-kunskaper och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Körkort är ett krav.

Erfarenhet av myndighetskontakter, arbetsledning och upphandling av entreprenörstjänster är meriterande. Har du dessutom kunskap, erfarenhet och intresse för arkeologi, kulturlandskapet, djurhållning, bidragsansökningar (t ex EU-stöd), naturturism, infrastrukturskötsel, motorsågskörkort, traktorerfarenhet, artkunskap och kunskaper i fler språk tror vi att du har funnit ditt drömjobb. Eftersom tjänsten är bred finns möjlighet att anpassa arbetsuppgifterna efter din kompetens.

Om dig
Vi räknar med att du har ett stort natur- och skogsintresse. Du är initiativrik och inte rädd för praktiska göromål. Du är självständig och ansvarsfull. Det utåtriktade arbetet ställer krav på att du har en representativ och kommunikativ läggning.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten kontakta Resultatområdeschef Gisela Björse tel. 0470-76 54 59. Fackliga kontaktpersoner är för Ledarna Eric Barck, tel. 0492-180 33 och för Akademikerföreningen Sara Östh, tel. 0480-382 84.

Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.

Din ansökan
Läs mer om Sveaskog på www.sveaskog.se och sök jobbet senast den 24 april.

Vår vision är att vara Sveriges ledande skogsföretag. För att lyckas behöver vi engagerade medarbetare. Människor med ansvarskänsla och initiativförmåga. Människor som vill hjälpa till att odla välstånd och klimatnytta i hela Sverige. Ditt arbete gör skillnad och bidrar till samhället i flera avseenden; ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Publicerad: