Påläst Christer ­prisad

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Christer Karlsson, försöksledare för Siljansfors försökspark, fick i april Föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten.

Christer KarlssonEn av hans insatser för skogen är att utveckla Siljansfors skogsmuseum. Han har bland annat sett till att inventarier från Silvanum i Gävle och flottningsmuseet i Gysinge har tagits tillvara efter nedläggning.

En del har gått till Skogsmuseet i Lyckelse och i Siljansfors krävdes en ny museihall för att få plats med alla inventarier. Christer Karlsson är påläst, noggrann med fakta och en uppskattad guide med ingående kunskaper om utvecklingen i skogen och i samhället i övrigt. 

SKOGEN 6-7/2015
 

Publicerad:
 • Virkesförrådet fortsätter att öka

  Tillväxten i de svenska skogarna håller i sig och virkesförrådet fortsätter att öka enligt ny statistik från SLU.
 • Karl Hedin fick stipendium

  Karl Hedin är mottagare av Sveriges Häradsallmänningsförbunds stipendium 2016. Han prisas för det mervärde som hans bolag Karl Hedin AB skapar för skogsägare men även för hans insatser vid den stora skogsbranden i Västmanland.
 • Annons
 • Han förstår trädet med matematik

  Varför är träden långsmala i norra Sverige men inte i Amazonas? Med hjälp av matematiska modeller kan vi öka förståelsen för hur växter och träd växer och hur de reagerar på miljöförändringar. Beräkningsmatematiker Magnus Lindh har lagt fram en avhandling i ämnet.
 • Annons
 • De vill se brinnande träintresse

  Deromekoncernen är nästan ständigt på jakt efter nya medarbetare. Inom det närmaste året räknar de med att anställa ett 20-tal personer med skogs- eller träutbildning. För att få rätt kompetens samarbetar de med skolorna.
 • ”Allt i skogen kan göras bättre”

  DEBATT Sedan jag kom till Skogsstyrelsen har jag upprepat budskapet att ”allt vi idag gör i skogen kan göras bättre”. Det kan låta lite klyschigt, men det är verkligen så jag ser det. Häromdagen såg jag ett exempel på hur sälg, som har så stor betydelse för den biologiska mångfalden, hade kunnat gynnas bättre vid röjning, skriver Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör, i sin blogg.