Grattis Marja!

7 februari 2013 På Östergötlands Skogsmannaklubbs vinterfest mottog Marja Gustafsson utmärkelsen Silverkvisten. Utmärkelsen delas ut av Föreningen Skogen till personer som på det regionala eller lokala planet har gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.

Grattis Marja!

Marja Gustafsson är jägmästare och har sin arbetsplats vid Skogsstyrelsens distriktkontor i Linköping men arbetar huvudsakligen med nationella och internationella projekt. Marja är en kontaktskapande, inspirerande, drivande och initiativrik person som på olika sätt bidrar till samverkan och nätverkande inom skogsbruket.

Ett huvudskäl för utmärkelsen är att Marja under många år väsentligt har verkat för och bidragit till erfarenhetsutbyte mellan skogliga befattningshavare i Sverige och många av de forna öststaterna. Det har bland annat skett inom olika projekt kunskapsöverföring. Som exempel kan nämnas vidareutbildning av ryska skogsförvaltare, erfarenhetsutbyte beträffande bioenergi, med mera. Därigenom har nätverk för kunskapsutbyte och ömsesidig förståelse för de skilda förutsättningarna mellan länderna kring Östersjön skapats.

Marja har därutöver med entusiasm engagerat sig i en rad aktiviteter som handlar om samverkan inom skogsnäringen.  Hon har bland annat arbetat med stödjande nätverk för kvinnor inom skogsbruket och projekt för att utbilda grundskollärare om skogsnäringen. Det kan också nämnas att hon varit ansvarig för den pedagogiska ”skogsgården” i Kolmårdens djurpark under en lång följd av år.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb