Utmärkelser

Föreningen Skogens pristagare 2016H.M. Konung Carl XVI Gustaf tillsammans med 2016 års pristagare.
Genom Föreningen Skogen uppmärksammar branschen varje år personer som gjort värdefulla insatser för de svenska skogarna. Utmärkelserna delas ut till skogsägare, praktiker, innovatörer eller forskare och är ett tillfälle för branschen att föra fram sin uppskattning, lyfta fram inspirerande exempel och skriva in pristagarna i historien.

Känner du någon som du tycker borde få pris?
Skicka en motivering! Motiveringarna ska ta utgångspunkt i Föreningen Skogens stadgars riktlinjer för respektive utmärkelse och postas eller mejlas till föreningens kansli.
Nominera en pristagare!

Motiveringarna till Silverkvisten kan skickas in under hela året och delas ut vid lämpliga tillfällen.

Motiveringar till Guldkvisten och Greve Carl Bernadottes Skogspris kan skickas in under hela året men observera att nomineringstiden för nästa års pristagare går ut 30 november.  Priserna delas ut på Skogsnäringsveckans högtidliga öppnande i april i Stockholm.

Greve Carl Bernadottes Skogspris
Guldkvisten
Silverkvisten
Föreningen Skogens förtjänstmedalj i guld och silver