Annonsmaterial för webben

Bildbanner
Gif-, jpg- eller png-format (ej animerad) alternativt en animerad gif.

Flashbanner
För flashbanner finns det två värden som man kan välja. Antingen Flash med clickTAG (se nedan), eller en flash som saknar inbäddad länk. Har man däremot en inbäddad länk i Flashen kan vi inte leverera statistik.

Komplettera alltid flash-leveransen med en banner i ett vanligt bildformat (jpg, gif eller en animerad gif) så att den annonsbilden visas istället i t.ex smartmobiler, surfplattor eller webbläsare som saknar Flash.

För att vi ska kunna räkna klicken och kunna bistå med klickstatistik kan inte Flashbannern ha en hårdkodad/inbäddad länk som dirigerar besökarna till en webbsida. Vi måste själva kunna lägga in länken till den sidan som besökarna ska dirigeras. På så sätt kan vi samla klickstatistik.

I leveransen vill vi ha:
1) flash-fil utan inbäddad länk, helst med clickTAG
2) URLen till målsidan, och
3) alternativ bild för de webbläsare som saknar flash.

Vårt system använder endast formatet "clickTAG", dvs vi kan inte använda "clicktag", "ClickTag", "ClickTAG" eller liknande.

Läs mer om Adobes riklinjer för Flash-annonser

Adform - JavaScript-banners Flash eller HTML5
Istället för vår statistik kan man använda tredjepartsräkning där ett utomstående företag levererar statistik. Bannern finns då på det företagets server. För sådana lösningar behöver vi URL-adresser eller id-nr från tredjepartsföretaget.

HTML5 alt Flash från Adform
I leveransen behöver vi:
1) Mått: bredd och höjd
2) Adform ID

Alternativt:
1) URL till JavaScriptet 
2) URL till noscript-tag för webbläsare utan javascript
3) URL till Remote image alternativt en bildfil för webbläsare utan Flash.

Impression counter
Önskar man tredjepartsräkning vill man som regel också veta hur stor andel av våra besökare som klickar på bannern under en viss period, s.k Impression counter (imps) som också tredjepartsföretaget levererar. För att få sådan statistik används vanligen en osynlig bild. För att skriva en imps i form av en 1x1 px (osynlig) bild behöver vi en URL för denna bild (Impression counter scr).